avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am residenza in Italia,am trimis de aici documentele ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am residenza in Italia,am trimis de aici documentele pentru a ...

Am residenza in Italia,am trimis de aici documentele pentru a primi pensia pentru cei 15 ani lucrati in tara.Am primit luna aceasta decizia de pensie de 700 lei .Este corect sa primesc jumatate din valoarea pensiei minime ? De la casa de pensii Botosani mi -au zis ca daca ma intorc definitiv in tara i- mi maresc pensia.Este legal,?Pare a fi un santaj. Inseamna ca numai pensionarii care stau in tara primesc toate drepturile? MULTUMESC, cui ma poate ajuta cu informatii!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:09, 28 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nici un santaj , e o prevedere legala . La indemnizatia sociala pentru pensionari , adica diferenta dintre pensia cuvenita si pensia minima , au dreptul doar pensionarii care locuiesc in Romania si nu incaseaza o alta pensie din alt sistem decat cel national de pensii publice . E un drept care se acorda cu aceste conditii , nu tuturor .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele ... Nicolae7 Nicolae7 am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele de pensionare la 65 ani in august, s-a aprobat o pensie de asigurari sociale de 835. Stagiul de ... (vezi toată discuția)
Pensie socială minimă garantată. Întrebare : pensionar la ... gherghes gherghes PENSIE Socială minimă garantată. Întrebare : Pensionar la Casa Națională de Pensii cu 466 lei lunar, 7 ani vechime in muncă,, cu domiciliul stabil ... (vezi toată discuția)
Ce pensii se maresc de la 1 iulie 2017 si care este cuantumul efectv al indexarii acestora ? sharky48 sharky48 Buna ziua ! As vrea sa stiu mai exact,daca pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap se maresc de la 1 iulie 2017 si care este valoarea efectiva a ... (vezi toată discuția)