avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama e in viața pot face o cerere la notariat sa aflu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama e in viața pot face o cerere la notariat sa aflu daca mama ...

Mama e in viața pot face o cerere la notariat sa aflu daca mama a dat la cineva moștenirea in timpul vieții.
Exista o procedura de lege.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:53, 6 Iunie 2025
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pentru ca: nu exista o evidenta generala privind actele instrumentate la orice birou notarial din România (asta însemnând ca un notar va poate spune doar dacă s-au încheiat acte la biroul său, nu în general) si chiar dacă ar exista o astfel de evidență, nu va da nimeni aceste informații, căci nu sunteți parte în act.
Este vorba de secretul profesional și protecția datelor cu caracter personal.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, o sa fie surpriza :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mama dumneavoastra este echivalata doar cu masa succesorala, atunci mergeti la toti notarii si intrebati daca nu mai aveti rabdare. Normal este sa asteptati muncind decesul natural al mamei si apoi veti face succesiunea. Nimeni nu ia cu el nimic pe lumea cealalta. Deci rabdare.......... Succes!
@Magie1
Daca testamentul a fost intocmit dupa 2007 (sper sa nu gresesc!) apare in RNNEL (Registrul Național Notarial de Evidență a Liberalităților). Poate gasiti vreun notar sa arunce o privire, macar sa va spuna daca exista un testament.
[ link extern ]
Pentru interogarea de la RNNEL, trebuie prezentat certificatul de deces.
Iar testamentul este un act secret. Cat timp trăiește mama, nu dă nimeni aceasta informație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte notariale marysimo marysimo Cum pot afla dacă o persoană a încheiat în decursul vieții sale vreun act notarial, testament, ori orice alt document înregistrat la un notar? (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de a obtine informatii despre existenta ... Andrei59 Andrei59 exista posibilitatea de a obtine informatii despre existenta unui testament privind un drept la proprietate? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie mai „specială” ... Rox@n@ Rox@n@ Buna ziua, am o situatie mai \"speciala\". Sora bunicii mele din partea tatalui a decedat (sa ii spunem N). Sotul lui N a decedat, copii nu are, tatal meu a ... (vezi toată discuția)