avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Persoanele juridice din Romania platesc impozit la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Persoanele juridice din Romania platesc impozit la dividendele obtinute de la companii straine?

Daca o persoana juridica, SRL cu sediul in Romania, cumpara actiuni la companii straine - inclusiv din afara UE - si primeste de la ele dividende, plateste impozitul de 10% pe dividende?
Banii care intra in contul SRL-ului sunt supusi impozitatrii de 10%?
Ce impozite se vor plati pentru banii din dividende obtinuti de companie de la alte companii?
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2025
Octavian1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:52, 29 Mai 2025
Buna ziua

Discutati cu contabilul, pentru ca raspunsul depinde de situatia concreta si daca exista sau nu acord de evitare a dublei impuneri.

Pentru informare: [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite pe dividende pentru pf si pj, rezidente- nerezidente ContSters53671 ContSters53671 Buna ziua, Am o speta destul de incurcata (cel putin pentru mine :">) in care trebuie sa spun care este cota care se aplica in ceea ce priveste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala in emiratele arabe unite mihdn mihdn Lucrez in domeniul IT si ca urmare a noilor masuri fiscale aplicate intreprinderilor din Romania, doresc sa ma mut fizic si sa imi mut rezidenta fiscala in ... (vezi toată discuția)