avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divorțată și mi s-a încredințat copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divorțată și mi s-a încredințat copilul ...

Buna ziua. Sunt divorțată și mi s-a încredințat copilul minor 5 ani. Tatăl are doar drept de vizită, dar acum vrea să îl ia în vacanță în străinătate, și îmi cere acordul printr-o notificare emisă de un avocat Nu sunt de acord să meargă cu el , și cum aș putea să formulez un răspuns în care sa îmi exprim dorința . Spune că dacă nu ii dau acordul înaintează cererea in instanță! Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara

Daca prin programul de vizita, are dreptul sa-l ia in vacanta, nu vad care ar fi motivul pentru care va opuneti. Bineinteles, in afara de orgoliul personal.
In cazul in care nu aveti motive temeinice, va castiga procesul prin ordonanta presedintiala si veti mai avea de platit si cheltuieli de judecata.
Nu sunteți obligata sa răspundeți.
În funcție de mai multe lucruri el poate câștiga sau nu procesul.
Aveti dreptul de a apela la avocat daca credeți ca aveți motive întemeiate și nu e doar un refuz formal.

București 2025
Buna ziua,

Puteti formula un raspuns, in care argumentati optiunea dumneavoastra.

In cauza civila, veti depune intampinare, prin care veti specifica pozitia procesuala manifestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor de 16 ani incredintat tatalui doreste sa revina la mama lazaris lazaris Buna ziua, In urma divortului in 2007,am acceptat ca baiatul meu care are acum 16ani sa fie incredintat tatalui deoarece am plecat in strainatate cu un ... (vezi toată discuția)
Ordonanță președințială Emilia szakal Emilia szakal O îngrijesc pe bunica mea în vârstă de 90 ani care este mobila și văzătoare de când a murit tatăl meu în locuința mea și a soțului meu și am fost ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in primul rind Hristos a inviat , iar in al doilea rind daca sotul meu a abandonat deja casa si copilul nostru au pos sa-i refuz dreptul de a-mi lua copilul la ... (vezi toată discuția)