avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situație neplată avans/zile muncite până la demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situație neplată avans/zile muncite până la demisie

Bună! Am lucrat până pe data de 09 mai la o companie care face plata salariilor în următorul format: 60% din salariu pe data de 15 ale lunii reprezentând lichidarea și 40% din salariu pe 30 ale lunii reprezentând avansul. Problema mea este următoarea, eu mi-am dat demisia pe data 09 mai, pe data de 15 mai am primit lichidarea aferentă lunii aprilie (15-30) însă pe data de 30 mai nu mi-a mai fost achitat salariul aferent perioadei lucrate până la demisie. Foștii mei colegi au primit acest salariu, eu nu încă, cum aș putea proceda în această situație.? Vă mulțumesc anticipat pentru orice răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2025
Fl0zZ09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fl0zZ09 , utilizator 14:37, 30 Mai 2025
Avans se plateste celor care lucreaza perioada 1 - 15 a lunii . Ori , dvs. ati lucrat doar 5 - 6 zile . Veti primi tot ce vi se cuvine in 15 iunie .

CHKa a scris:

Avans se plateste celor care lucreaza perioada 1 - 15 a lunii . Ori , dvs. ati lucrat doar 5 - 6 zile . Veti primi tot ce vi se cuvine in 15 iunie .

Mulțumesc pentru răspuns! Exact, eu am lucrat 6 zile în perioada 1-9 mai, pe 9 fiind ultima zi. Pe 15 mai am primit lichidarea aferentă lunii aprilie (15-30) iar acum pe 30 se primește avansul însă eu nu l-am primit iar întrebarea mea era de ce nu l-am primit și eu deoarece am lucrat acele zile care sunt vizate sub avans. De ce ar trebui să primesc la lichidare?
De obicei , angajatorii care platesc in 2 chenzine , acorda avans celor care au lucrat integral cele 15 zile . Asta , ca sa se asigure ca , la chenzina a doua ( in cazul dvs. , 15 a lunii urmatoare ) , are suficienti bani din care sa faca retinerile legale ( CAS , CASS , impozit , eventuale popriri , etc. ) . Dar nu ati pierdut nimic , primiti tot in 15 iunie .

CHKa a scris:

De obicei , angajatorii care platesc in 2 chenzine , acorda avans celor care au lucrat integral cele 15 zile . Asta , ca sa se asigure ca , la chenzina a doua ( in cazul dvs. , 15 a lunii urmatoare ) , are suficienti bani din care sa faca retinerile legale ( CAS , CASS , impozit , eventuale popriri , etc. ) . Dar nu ati pierdut nimic , primiti tot in 15 iunie .

Mulțumesc din nou pentru răspuns! Aveți dreptate în totalitate, acesta este răspunsul pe care l-am primit și de la HR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperz ultimul salariu? s_cosmin_v s_cosmin_v buna ziua ma numesc cosmin si am lucrat la o firma de constructii 3 luni dar abea in ultima luna mi-au facut contract de munca adica din 12_10_2009 iar in ... (vezi toată discuția)
Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , în cazul în care angajatul x semnează contractul ... Aboldea Aboldea Bună ziua , în cazul în care angajatul X semnează contractul de munca în data de 01.10.2020 ziua în care și începe prestația , plata se efectuează ... (vezi toată discuția)