avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendă rutiera, permis suspendat Buna ziua Am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendă rutiera, permis suspendat Buna ziua Am contestat o amendă ...

Amendă rutiera, permis suspendat
Buna ziua

Am contestat o amendă de circulație (și permisul suspendat 60 de zile). Am pierdut procesul la Judecătorie, am făcut Apel la Tribunal și am pierdut și acolo. Astazi s-a afișat pe portalul Tribunalului decizia definitivă. Întrebare: de când mi se suspendă dreptul de a conduce, de când predau carnetul de soferi la poliție (am înțeles că trebuie in maxim 30 de zile) sau nu mai am voie sa conduc de astăzi?

Va mulțumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:26, 31 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți 30 de zile de la afișare pe portal.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2025
latka, utilizator
Mulțumesc mult. Deci mai pot conduce maxim 30 de zile de la data publicării pe portal. Citeam articolul și nu știam cum să îl interpretez.

Art. 118
(4)Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei sau a admis-o în parte, menţinând sancţiunea contravenţională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
(4 indice 1)Termenul de 30 de zile prevăzut la alin. (4) se calculează pe zile pline, începând cu ora 00.00 a zilei următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. În situaţia în care termenul se împlineşte într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

latka a scris:

Aveți 30 de zile de la afișare pe portal.

Da, predati permisul in termenul respectiv, insotit de un print de pe pagina unde apare decizia respectiva pe portalul justitiei.

Mai am o întrebare: daca trimit permisul de conducere prin posta (cu confirmare de primire) , suspendarea de 60 de zile curge de la data postei (data trimiterii) sau data primirii. Mulțumesc mult!
latka a scris:

Da, predati permisul in termenul respectiv, insotit de un print de pe pagina unde apare decizia respectiva pe portalul justitiei.

Vedeți că ați scris chiar dvs. intr-un mesaj anterior, citind din lege, de la ora 0 a zilei următoare predării

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia ... Vasileghe Vasileghe Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul trecut am ... alexandrupowge alexandrupowge Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul trecut am facut o contestatie la un proces verbal cu o suspendare de 60 de zile, eu am primit permisul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in urma acumularii a 14 puncte de penalizare Lazar.Alexandru Lazar.Alexandru Buna. Am o nelamurire, as aprecia daca cineva poate sa ma ajute in problema mea. In ianuarie am avut o contraventie rutiera, am primit si puncte de penalizare, ... (vezi toată discuția)