avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto B suspendat, cand il depun dupa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto B suspendat, cand il depun dupa contestatie pierduta?

Buna ziua. Permis auto B suspendat, contestat si pierdut si la fond si la apel. Cand predau permisul, cand apare pronuntarea pe site, sau cand primesc sentinta si comunicare de la Serviciul Permise sa-l predau? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:08, 15 Septembrie 2025
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
(4^1) Termenul de 30 de zile prevăzut la alin. (4) se calculează pe zile pline, începând cu ora 00.00 a zilei următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. În situația în care termenul se împlinește într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.
[ link extern ]
Data raminerii definitive este data in care este publicata pe portalul justitiei hotarirea din apel, prin care ati pierdut procesul. Dupa ce legalizati hotarirea ca definitiva, in intervalul specificat de maxim 30 de zile, predati permisul cu o copie dupa hotarirea legalizata.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
latka, utilizator
Si daca n-o fac? O face "automat", "de drept" Politia Rutiera? Multumesc!
Nu, veți lua încă 30 de zile suspendare, și, dacă poliția va opreste in trafic și veți fi in perioada de suspendare, va face dosar penal, ați comis o infracțiune.

marcel.damaschin a scris:

Si daca n-o fac? O face "automat", "de drept" Politia Rutiera? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia ... Vasileghe Vasileghe Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Amendă rutiera, permis suspendat buna ziua am contestat o amendă ... Georgia2010 Georgia2010 Amendă rutiera, permis suspendat Buna ziua Am contestat o amendă de circulație (și permisul suspendat 60 de zile). Am pierdut procesul la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul trecut am ... alexandrupowge alexandrupowge Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul trecut am facut o contestatie la un proces verbal cu o suspendare de 60 de zile, eu am primit permisul ... (vezi toată discuția)