avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Amânare operatie-risc amputatie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Amânare operatie-risc amputatie

Buna ziua.
Tatăl meu suferă de boala arteriala periferica, care a apărut în urma radioterapiei având și cancer. Mai exact are blocaje la artere la membrele inferioare, fara intervenție chirurgicală riscă amputația. Din ianuarie au început durerile, iar din luna februarie am inceput sa mergem la doctori, la privat, la stat, computer tomograf la privat, analize la privat, consultații la privat, promisiuni că va fi operat, apoi refuzat din cauza ocluziei la artera pentru care trebuie cineva cu multa experienta. Am reușit să îl internam într-un centru de renume din tara care se ocupa cu astfel de boli, problema apare că este internat de mai bine de 2 săptămâni și operația nu a avut loc motivând lipsa materiale, lipsa personal și zilnic ni se spune că "mai bine mergeți la un spital privat pentru că există risc mare de amputatie". Zilnic i se promite că a doua zi va fi operat, sta nemâncat și câte 20 ore așteptând intervenția și nimeni nu îl mai anunță nimic. Starea lui psihica s-a degradat enorm din cauza stresului, așteptării, durerilor de picior. La privat programarea durează mult, unii nu vor să îi faca intervenția. Ce sa fac ca fiica a lui? Mă simt neputincioasă, nu știu unde să mai mergem, deja am ajuns la medici din alte orașe. El se teme ca eu sa fac o reclamație spitalului că sa nu se răzbune pe el și să ii amputeze piciorul invocand motive medicale, deși spun că dacă intervenim la timp poate fi salvat membrul. "Grabiti-va cu operația" auzim mereu chiar daca el este în spital, sună atât de absurd de parcă s-ar opera singur acasă.
Resursele financiare sunt limitate ținând cont că de un an jumate are cancer, anemie pentru care au trebuit făcute transfuzii, acum problema cu arterele piciorului. De 9 luni numai la spitale mergem și niciodată nu am întâmpinat atâtea dificultăți ca acum cu aceasta boala de care nimeni nu vrea sa se ocupe. Pot face un efort cumva sa mergem și la privat pentru că nu îl pot lăsa să rămână fara un picior, dar nici acolo nu este sigur că îl vor accepta pentru intervenție.
Sunt disperata, nu știu ce să fac, cum sa procedez, cum sa ii mai rog să îmi salveze tatăl de aceste dureri enorme. Nu doarme de săptămâni întregi din cauza durerilor, iar eu de mila lui și de neputința.
Va rog sa îmi dați un sfat pentru că efectiv nu mai pot gândi, luni vor să îl externeze și să căutăm noi un spital privat, el merge foarte greu având și rana in calcai, iar piciorul cu circulație blocată. La un spital privat pe lângă timpul de așteptare al programării o luam de la început cu analize și toți pașii pe care deja i-a parcurs, iar timpul este esențial pentru salvarea membrului.
Vă mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2025
Marina61, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate vorbi de malpraxis? GreyHound GreyHound Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. In luna decembrie bunica mea a fost internata la Spitalul Judetean de urgenta Braila ... (vezi toată discuția)
Am avut o interventie chirurgicala de hernie de disc si mi s-a ... Conina Conina Am avut o interventie chirurgicala de hernie de disc si mi s-a dat concediu medical pt cod 01 iar codul de boala 651 atat pe perioada spitalizarii cat si pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma confrunt cu o problema legata de un membru al familiei ... fbogdan96 fbogdan96 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de un membru al familiei mele care a fost operat la un chist ovarian. Operația s-a efectuat prin laparoscopie, ... (vezi toată discuția)