avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soacra mea și sora ei au moștenit casa părinților ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soacra mea și sora ei au moștenit casa părinților ...

Bună dimineața.
Soacra mea și sora ei au moștenit casa părinților decedați fără sa dezbata moștenirea, socri sau mutat în casa respectiva de la decesul părinților soacrei acum 6 ani a decedat și scocra, socrul a rămas în casă de atunci, acum sora dorește sa vândă casa și ia spus ca ia are jumate și copiii ei un sfert și ca copiii surori decedate doar un sfert? Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:44, 1 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici vorba , cata vreme sora soacrei traieste , copiii acesteia nu au parte la mostenirea bunicilor , ramane ea , cu jumatatea ei . Succesorii soacrei , sunt sotul si copiii acesteia . Dar , ar fi bine sa consultati un avocat si sa deschideti dezbaterea mostenirii in instanta ( ca , daca nu va intelegeti la cote , nu veti putea merge la notar ) . E vorba atat de succesiunea parintilor decedatei , cat si a acesteia . Daca matusa nu a facut acte care sa arate ca a acceptat succesiunea parintilor , e posibil sa puteti cere instantei sa o declare straina de succesiune , va spune avocatul . Altminteri , socrul dvs. si copiii vor trebui , daca vor sa pastreze casa , sa plateasca matusii contravaloarea jumatatii ei de casa . Puteti - pasnic - sa o duceti pe matusa la un notar , poate o convinge ce cota legala are, si nu mai ajungeti la judecata .
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare drepturi litigioase ANGADALI ANGADALI Avem in familie urmatoarea problema : -soacra mea a vandut cu act de mana un teren care de fapt era bun propriu al sotului ei , decedat; nu exista succesiune ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune pentru apatament 3 camere-iasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Parintii sotului meu au cumparat un apartament cu 3 camere in Iasi in 1979. Pe actul de proprietate sunt trecuti amandoi. Socrul meu a decedat in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)