avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In data de 6/05/2025 încheiat un contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In data de 6/05/2025 încheiat un contract individual ...

Buna ziua,
In data de 6/05/2025 încheiat un contract individual de munca,după câteva zile văzând mediu de lucru și abateri grave de SSM,plus un comportament neadecvat al șefului direct pe data de 12/06/2025 am decis sa mi dau demisia.
In CIM data de plata este menționată 15.
Până la data de astăzi nu am primit nici un virament,menționez că am trimis și un mail de notificare plata.
Am primit mail că plata se va face pe 13/06
Art.166 din codul muncii precizează cel puțin o dată pe lună la data precizată în cim.

Cum procedez?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2025
Marian12345678, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 2 Iunie 2025
Trebuie sa asteptati data de plata a salariului , trecuta in CIM . Salariul se plateste o data pe luna , dar pe luna anterioara , nu pe luna curenta . Cum 15.06 este duminica , plata se va face in 13.06. PS. Presupun ca ati vrut sa scrieti 12.05 data demisiei , Inca nu am ajuns in 12.06.
CHKa, utilizator
Va mulțumesc pt răspuns,deci practic muncești luna Mai,plata se face pe 15 luna următoare,practic 2 Săptămâni rămân la angajator.

CHKa a scris:

Trebuie sa asteptati data de plata a salariului , trecuta in CIM . Salariul se plateste o data pe luna , dar pe luna anterioara , nu pe luna curenta . Cum 15.06 este duminica , plata se va face in 13.06. PS. Presupun ca ati vrut sa scrieti 12.05 data demisiei , Inca nu am ajuns in 12.06.

Nu este ca la magazin , cumperi si platesti pe loc , muncesti , si cand incetezi - se face plata . Salariile se calculeaza si se platesc tuturor angajatilor la aceeasi data . Si da , se platesc pe luna anterioara . Ati avut scris si in CIM data la care se platesc salariile , si l-ati semnat , acceptand conditiile .
CHKa, utilizator
In CIM data de plata este menționată 15. .. aceasta este data platii salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm ionut36 ionut36 Buna seara ! Am si eu o mare problema si multumesc anticipat tuturor celor care ma pot ajuta! Am lucrat la o firma din Timisoara ,eu fiind din Ploiesti ,si ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz pentru neplata salariului. buna ziua, in ... Mihai Giurgea Mihai Giurgea Demisie fara preaviz pentru neplata salariului. Buna ziua, in ce conditii imi pot depune demisia in cazul neplatii salariului? Ce perioada trebuie sa treaca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz gaby2005 gaby2005 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea... pe data de 31.05.2010 am depus cerere de demisie fara preaviz.... tin sa mentionez ca am ... (vezi toată discuția)