avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am și eu o întrebare referitor la demisie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am și eu o întrebare referitor la demisie cu preaviz ...

Buna ziua! Am și eu o întrebare referitor la demisie cu preaviz și ce drepturi am. Eu la data curenta am dreptul la 20 zile de concediu plătite de firma unde lucrez. In cazul in care depun luna viitoare demisia cu preaviz, cate din aceste zile vor fi plătite integral de companie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 2 Iunie 2025
Nu se prea intelege numarul de zile la care aveti dreptul . Asa cum ati scris , s-ar zice ca aveti , pe an , 48 zile ( daca , pentru 5 luni , aveti 20 ) . Daca nu e asa , le puteti foarte simplu calcula dvs. : impartiti numarul de zile de concediu din contractul de munca la 12 , va rezulta cat concediu vi se cuvine pentru o luna lucrata . Rezultatul il inmultiti cu numarul de luni lucrate . Toate zilele de concediu la care aveti dreptul , compania trebuie sa vi le plateasca integral .
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2025
CHKa, utilizator
CO se acorda proportional cu perioada lucrata ... adica aveti dreptul la CO pe anul 2025 aferent perioadei cuprinse intre 01.01.2025 si data incetarii c.i.m.

Va puteti lua toate zilele de CO in perioada de preaviz ..in caz contrar, zilele de CO nefectuate se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz bub2 bub2 Buna ziua!Daca imi dau demisia,cite zile de preaviz trebuie sa mai stau la firma?Si cu cate ore pe zi?Si banii de concediu cum se calculeaza?Daca mi-am scos ... (vezi toată discuția)
Co in perioada de preaviz RoxanaSB RoxanaSB Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o clarificare privin CO in perioada de preaviz. Conform vechimi in munca am dreptul la 23 de CO pe an. Pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Retributie pt concediul neefectuat elynedelea elynedelea Buna ziua! In cazul in care o pers este angajata cu carte de munca,avand o vechime in cadrul acelei firme,10 luni-in cazul in care isi da demisia,are dreptul ... (vezi toată discuția)