Buna ziua! Am și eu o întrebare referitor la demisie cu preaviz și ce drepturi am. Eu la data curenta am dreptul la 20 zile de concediu plătite de firma unde lucrez. In cazul in care depun luna viitoare demisia cu preaviz, cate din aceste zile vor fi plătite integral de companie?
Nu se prea intelege numarul de zile la care aveti dreptul . Asa cum ati scris , s-ar zice ca aveti , pe an , 48 zile ( daca , pentru 5 luni , aveti 20 ) . Daca nu e asa , le puteti foarte simplu calcula dvs. : impartiti numarul de zile de concediu din contractul de munca la 12 , va rezulta cat concediu vi se cuvine pentru o luna lucrata . Rezultatul il inmultiti cu numarul de luni lucrate . Toate zilele de concediu la care aveti dreptul , compania trebuie sa vi le plateasca integral .
CO se acorda proportional cu perioada lucrata ... adica aveti dreptul la CO pe anul 2025 aferent perioadei cuprinse intre 01.01.2025 si data incetarii c.i.m.
Va puteti lua toate zilele de CO in perioada de preaviz ..in caz contrar, zilele de CO nefectuate se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.
Preaviz
bub2
Buna ziua!Daca imi dau demisia,cite zile de preaviz trebuie sa mai stau la firma?Si cu cate ore pe zi?Si banii de concediu cum se calculeaza?Daca mi-am scos ... (vezi toată discuția)