Bună ziua. Am o problema și sper sa ma ajutați...Sunt angajata la o firma pe perioada determinata și astăzi managerul mi a spus ca de mâine va veni o fata care îmi va lua locul ,pentru ca eu voi rămâne angajata doar pana la sfârșitul lunii.Sincer nu ma așteptam la asa ceva deoarece nu cred ca am greșit cu ceva...sau foarte ma dai afara ca nu ți place de mine....Am zis ca nu sunt de acord cu aceasta demisie ,pentru ca este prea din scurt pentru mine și ca am nevoie de 2 luni de zile sa mi caut de lucru și de un salariu compensatoriu...bineînțeles că nu a fost de acord ,dar spre mirarea mea după o ora a venit și mi a pus demisia în fata și clauza de incetare plus un salariu compensatoriu cum am cerut.
Vi se pare normal acest comportament?Dacă semnez ,incetarea de comun avord ,cu toate ca eu am fost data afara ,va trebui sa mi respect programul de munca astea doua luni în care am timp sa mi caut de munca?
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Puteti sesiza ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.