avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ART. 1181 din Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ART. 1181 din Codul muncii

Buna seara,

Am o intrebare legata de art, 1181 din Codul muncii,

Contractul de munca semnat cu angajatorul prevede ca TOTI angajatii companiei care lucreaza in regim teleworking flexibil vor lucra 2 zile de la birou și 3 zile în regim de telemuncă, de la locul de telemuncă ales de către salariat.
In contractul de munca este stipulat ca la stabilirea aranjamentului flexibil, managerii vor avea în vedere și cererile exprese
ale salariaților care intră sub incidența prevederilor art. 1181 din Codul muncii,
In aceste conditii, articolul referitor la parintii care au copii sub 11 ani se aplica aditional la cele 2 zile pe saptamana (8 pe luna), sau este inclus in agreementul flexibil?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:34, 3 Iunie 2025
Eu as zice ca e inclus , angajatorul dvs. deja respecta acel articol , si inca in plus . Ceea ce nu-l impiedica , daca doreste , sa va mareasca numarul de zile , de el ( si de nevoile firmei ) depinde …
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2025
CHKa, utilizator
Multumesc pentru raspuns! Totusi, insist pentru a primi mai multe opinii pe acest topic, si nu pentru ca nu imi place raspunsul dvs, ci pentru ca nu inteleg sensul introducerii in contractul respectiv a acestui paragraf special pentru parintii cu copii sub 11 ani.
Este introdus pentru a arata ca in acelasi timp se respecta si legea? Mi se pare de la sine inteles ca avem obligatia de a respecta litera legii, prin urmare nu inteleg de ce este stipulat in contract alaturi de conditiile general aplicabile tuturor angajatior, indiferent daca sunt sau nu parinti, daca au copii sub 11 ani sau nu.
Aveti dreptate , prevederea e cam ambigua …
In opinia mea, prevederea din art.118^1 C.mun. este inclusa in acel agreement flexibil .
In opinia mea, prevederea din art.118^1 C.mun. este inclusa in acel agreement flexibil .

Respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie pentru toate entitatile publice, precum şi pentru toate persoanele fizice şi juridice, aceasta obligaţie generală este în cuprinsul art. 1 alin. (5) din Constituţie.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul unui angajat care isi desfasoara activitatea ... Roxelena Roxelena Buna ziua. In cazul unui angajat care isi desfasoara activitatea de regim de telemunca sunt obligat sa: 1. sa le dau diurna? 2. sunt obligat sa trec in CIM ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in proiectul de modificare a codului muncii nu se ... biancascortea biancascortea Buna ziua, in proiectul de modificare a Codului muncii nu se regaseste prevederea potrivit careia parintii cu copii de pana la cel putin 8 ani au dreptul la ... (vezi toată discuția)
Telemunca art 118 indice 1 codul muncii vas22 vas22 Buna ziua, Poate beneficia salariatul de prevederile art 118 indice 1 Codul muncii pentru situatia in care celalalt sot se afla in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)