avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, În cazul în care întreținerea se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, În cazul în care întreținerea se plătește online, ...

Bună ziua,
În cazul în care întreținerea se plătește online, pe internet sau cu cardul cum se poate obține chitanța eliberată de casieria Asociației Proprietari.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:29, 12 Iunie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @Dr@gosch , nu ar fi aparati nici unii , nici ceilalti . In caz de “ fuga “ cu banii , TOTI va trebui sa platiti din nou , ca furnizorii trebuie achitati . Daca nu vor fi platiti , opresc furnizarea utilitatilor pe tot blocul ( energie electrica pe casa scarii si lift , gaz - daca aveti contor pe bloc , si nu individual - , apa , etc. ) . Nu e treaba lor ca cineva , imputernicit de dvs. sa stranga banii si sa plateasca ce datoreaza asociatia . Intr-o asemenea ( nedorita ) situatie , recuperati tot ce ati platit de doua ori de la hot . Asta , daca il actionati in instanta , sau faceti o actiune in penal si va constituiti parte civila . Si daca are cu ce plati ( conturi , proprietati , etc. ) .
Bună ziua,
În cazul în care întreținerea se plătește online, pe internet sau cu cardul cum se poate obține chitanța eliberată de casieria Asociației Proprietari DEOARECE atunci cind plătești TOT cu cardul produsele cumpărate din Supermarket/Hypermarket la casele self scan, prin aplicație sau nu, PRIMEȘTI pe lingă chitanța transferului bancar ȘI chitanța efectuării plății propriu-zise a articolelor achiziționate.
Mulțumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu incurcati o tranzactie online (plata cu cardul la epay, sau alt procesator sau OP) cu una fizica la POS-ul din Hypermarket.
Daca achizitionati de la emag, nu primiti nici o chitanta pe hartie. Cheltuiala se evidentiaza in contul dvs. Daca doriti, puteti sa tipariti acea operatiune pe hartie.
Asa e si la bloc.
Eu platesc intretinerea cu OP si daca vreau tiparesc inregistrarea ordinului
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2025
adriandimitriu, utilizator
Stimate @Dr@gosch , dupa cum v-am spus deja , NU puteti primi chitanta de la caserie . Uitati-va in DEX , chitanta se elibereaza doar la incasarea cash , prin caserie . Daca a eliberat chitanta , casierul e OBLIGAT sa aiba banii lichizi in caserie . Nu merge ca la platile cu POS , acelea au alt regim . Uitati-va la un formularul tipizat de chitanta , aprobat de autoritatile in domeniu ( cod 14-4-1 ) , incepe cu : “ Am primit de la … …suma de …( in cifre) , adica….( in litere ) …. , reprezentand … “ . Daca ati platit in cont , cum ar putea spune ( si scrie ) administratorul ca a primit suma , in mana lui ??? Chitanta pe care o poate elibera acesta este strict document de INCASARE PRIN CASA .
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul bancar, plata on-line si registrul de casa ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune intr-o asociatie de proprietari pvstefanes pvstefanes Sunt propietarul unui ap. intr-un bloc cu 20 ap. Am ales pentru plata cheltuielilor modalitatea de transfer bancar online. La transferul sumei in contul ... (vezi toată discuția)
Comision tranzactie cu cardul pasata de la comerciant la platitor Asthazar Asthazar Buna ziua. Fiecare tranzactie bancara este comisionata, iar acest comision il suporta comerciantul, din cate stiu eu, Comerciantul cu care am eu de-a ... (vezi toată discuția)