avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita spontană??
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita spontană??

Soția tocmai a fost înștiințată azi la ora 15 că i s-a pus proprie pe conturi iar într-o oră au fost luați 8000 de lei de pe 2 dintre acestea.
Datoria este din 2014, iar în 2023 se pare că a fost un proces de care nu am fost înștiințați pe nici o cale.
Știi că după 3 ani datoriile se prescriu. Procesul e pe fostul nume al soției.

Este legală situația?
Contestatie la executare cu intoarcerea executarii in maximn 15 zile de la poprire. Datoriile nu se prescriu de la sine...
Buna ziua,

Banii sustrași de pe conturi vor fi înapoiați pe timpul procesului?
Nu este viciu de procedura la procesul din 2023 daca nu am fost înștiințați de acesta?

Vă mulțumesc mult pentru răspuns!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Contestatie la executare cu intoarcerea executarii in maximn 15 zile de la poprire. Datoriile nu se prescriu de la sine...

Asa pare ca e o problema cu procedura la dosarul anterior, trebuie vazut dosarul pentru asta.
Banii nu sunt sustrasi, sunt popriti si ei pot fi inapoiati in urma unei hotarari, nu in timpul procesului...
Prescriptia posibil ca a fost intrerupta prin procesul din 2023.
Suntem in 2025 deci au trecut abia 2 ani.
Datoria este din 2014, posibil sa fi intervenit deja prescriptia anterior dosarului, nu stim...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri conturi Adnan Adnan As dori sa stiu daca datoriile catre stat se prescriu si la cati ani. M -am trezit cu conturile poprite pentru o regularizare la impozitul pe salariu din ... (vezi toată discuția)
Anaf adresa de instiintare privind infiintarea popririi Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, Am primit in contul online de la ANAF o \"[b]Adresa de instiintare privind infiintarea popririi[/b]\" in format .pdf si contine urmatorul ... (vezi toată discuția)
Executare silită după 3 ani lorenamartin lorenamartin Bună ziua! Mă aflu într-o situație pe care nu știu cum s-o rezolv. În anul 2018 mi-am făcut un credit tip IFN, care nu a fost achitat, ultima plată ... (vezi toată discuția)