avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... un functionar public poate sa desfasoare si alte ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

un functionar public poate sa desfasoare si alte activitati remunerate?

Daca sunt licentiata in economie si angajata ca si functionar public- inspector vamal , dupa noile modificari aduse Legii 188/1989, pot sa profesez si la o firma privata ca si contabil cu contract de munca de doua ore , sau pot sa tin contabilitate in particular. ????.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POP GAROFITA , utilizator 13:00, 23 Februarie 2010
Parerea mea este ca da, atata vreme cat noul loc de munca nu are legaturi directe sau indirecte cu functia publica detinuta. :)
sa inteleg ca nu mai luati sporul acela de dispozitiv care spunea ca trebuie sa fiti prezenti in caz de nevoie 24 /24 ?
nu cumva sunteti functionar public cu statut special?
Va multumesc de raspunsuri . Avem statut special dar nu luam nici un spor in-afara de sporul de vechime., Iar postul pe care sunt nu are nicio legatura cu contabilitatea sau cu agentii economici ca sa fiu in conflict de interese.
Conform noilor reglementari din Legea nr. 330/2009, ART. 52, "la 3 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, alineatul (1) al articolului 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"Art. 96. - (1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului."
"Art. 96. - (1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului."

Eu sunt inspector vamal-supraveghere speciala produse accizate,deci daca as lucra la o firma care nu are ca si obiect de activitate, productie , depozitare sau comercializare produse accizate , nu as fi in legatura directa sau indirecta cu atributiile din fisa postului, nu >...????/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Pfa si functionar public-primarie sonia.maria sonia.maria Sunt angajat pe postul de consilier juridic la o primarie (mentionez ca sunt functionar public,nu pers.contractual) cu contr.pe durata nedeterminata si doresc ... (vezi toată discuția)
Pot avea 2 joburi? ccoman2121 ccoman2121 Buna ziua. Vreau sa intreb daca sunt functionar public pot lucra cu 4 ore in mediu privat. Mentionez ca firma privata nu are nici o legatura cu activitatea ... (vezi toată discuția)