avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am depus actele de pensionare la 30 septembrie 2024,am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am depus actele de pensionare la 30 septembrie 2024,am avut 65 ...

Am depus actele de pensionare la 30 septembrie 2024,am avut 65 de ani impliniti la 28 septembrie 2024 si totusi
m-au pensionat din 1 septembrie 2024,adica anticipat. De ce ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:38, 5 Iunie 2025
Legea 360/2023
Art.89
(2) Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, în termen de 30 de zile de la data îndeplinirii acestor condiții, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază titularul.

Eu nu cred ca este vorba despre pensie anticipata.
Eu cred ca este veorba despre pensie de limita de varsta acordata in baza prevederilor de mai sus.
Adica ati indepliniti cele doua conditii la data de 01/09/2024.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!sunt cadru didactic și doresc, ca la finalul anului ... tamarana tamarana Bună ziua!Sunt cadru didactic și doresc, ca la finalul anului scolar 2024-2025,sa -mi depun dosarul de pensie pt.limita de vârstă. Întrebarea este dacă ... (vezi toată discuția)
Pe data de 5 ian 2024, indeplinesc conditiile de iesire la pensie ... daniel cucu daniel cucu PE DATA DE 5 IAN 2024, INDEPLINESC CONDITIILE DE IESIRE LA PENSIE . CAND POT DEPUNE DOSARUL CEL MAI DEVREME,, CERERE, DOC > ETC PENTRU PENSIONARE. ... (vezi toată discuția)
Buna seara . in luna martie fac 65 ani si 28 ani vechime ,din ... coltisorioan coltisorioan Buna seara . In luna martie fac 65 ani si 28 ani vechime ,din care 12 ani subteran. Noua lege intra in septembrie. Va rog sa-mi spuneti cum e mai bine sa fac ... (vezi toată discuția)