avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua!Sunt cadru didactic și doresc, ca la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua!Sunt cadru didactic și doresc, ca la finalul anului ...

Bună ziua!Sunt cadru didactic și doresc, ca la finalul anului scolar 2024-2025,sa -mi depun dosarul de pensie pt.limita de vârstă. Întrebarea este dacă pot face acest lucru pe data de 1 iulie când voi întra în concediul de odihna de drept,aferent anului scolar în curs.Concediul se încheie
pe 31 august 2025.
Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:48, 20 Mai 2025
Raspunsul il gasiti la art.229 din legea 198/2023.
[ link extern ]
Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, în termen de 30 de zile de la data îndeplinirii acestor condiții, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază titularul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am depus actele de pensionare la 30 septembrie 2024,am avut 65 ... Ludovic Kinczel Ludovic Kinczel Am depus actele de pensionare la 30 septembrie 2024,am avut 65 de ani impliniti la 28 septembrie 2024 si totusi m-au pensionat din 1 septembrie 2024,adica ... (vezi toată discuția)
Retragerea cererii de pensionare coco_stefania coco_stefania Buna seara! Sunt cadru didactic titular la o scoala generala. La data de 01.12.2010 am depus doisarul de pensionare , la limita de varsta ( data nasterii ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta elena bita elena bita sunt nascut in 25.01 1947 am lucrat 45 ani din care 38 ca profesor gr1 cind pot depune acte le pentru pensionare limita de vrista va multumesc ... (vezi toată discuția)