avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cand ai nevoie de contract de munca in SRL-ul tau?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cand ai nevoie de contract de munca in SRL-ul tau?

Stiu ca daca ai un SRL poti presta servicii catre terti pe baza de contracte de prestari servicii cu ei, adica fara sa trebuiasca sa te angajezi la propriul SRL.

Ce se intampla insa daca adaugi un asociat cu aport egal la capital social? Poti continua sa prestezi servicii catre terti in acelasi mod? Dar noul asociat? Poate presta si el servicii catre terti in acelasi mod?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2025
shnndr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 15 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca poate si celalalt asociat lucra similar. Dar nu se contribuie la pensie de stat, asigurari sociale...
Multumesc. Stiu ca CASS-ul este reglementat separat, pe persoana fizica, functie de veniturile din dividende si acele praguri de 6/12/24 salarii minime, sau se poate opta pentru plata lui. CAS-ul intr-adevar nu se aplica in situatia asta, dar poate fi o solutie temporara pentru companii mici aflate la inceput care nu isi permit sa plateasca inca salarii lunare. Inteleg prin urmare ca daca s-ar asocia un numar de persoane intr-un SRL si colaboreaza in cadrul unor lucrari/proiecte obtinute pe baza unor contracte de prestari servicii, pot face acest lucru fara obligatia de a avea contracte de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatii unui SRL nu au obligatia de a avea c.i.m. incadrul societatii al caror asociati sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire capital social srl as unic cu aport in natura aprtinand tert V@LENTINA V@LENTINA Buna dimineata, marire capital social SRL as unic cu aport in natura apartinand tert. Aceasta este ipoteza. Ma poate ajuta cineva cu detalii despre ... (vezi toată discuția)
As dori sa deschid un srl,ma puteti indruma??? spicy3 spicy3 Sunt absolventa a facultatii de drept, nu lucrez, sunt la inceput si incerc sa ma descurc intr-un fel. Am tot ascultat discutiile despre consilierii juridici, ... (vezi toată discuția)
Asociat-unic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am o intrebare, un asociat-unic poate sa lucreze la firma, fara sa fie angajat? De la ITM au zis ca tebuie sa fie angajat cu contact de munca! Va ... (vezi toată discuția)