avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale marire capital social SRL as unic cu aport in natura ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

marire capital social SRL as unic cu aport in natura aprtinand tert

Buna dimineata,

marire capital social SRL as unic cu aport in natura apartinand tert. Aceasta este ipoteza. Ma poate ajuta cineva cu detalii despre procedura? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cvm , utilizator 10:41, 17 Aprilie 2008
Nu este posibil. Mai intai trebuie trecut bunul cu care se aporteaza in patrimoniul asociatului, apoi acesta poate introduce bunul in societate ca aport la capitalul social.
Multumesc pentru promptitudine. Sper ca e o informatie sigura...
Este posibil numai daca tertul va deveni asociat. Daca SRL-ul va ramane cu asociat unic, asa cum a spus si crinel, bunul aportat trebuie sa fie proprietatea asociatului.
E o informatie foarte sigura: aportul tot timpul este personal, bunul aportat trebuie sa apartina asociatului care aporteaza. Prin urmare, ori se face inca un transfer anterior catre asociatul care vrea sa aporteze, ori devine asociat si tertul. Altfel nu se poate.
multumesc, cred ca am priceput ce am de facut.
inca ceva: care este procedura prin care se face marirea capitalului social prin aportul in natura (in cazul in care societatea are doi asociati, iar bunul apartine unuia dintre ei)?

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)
Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Modificare procent parti sociale iuli-ana iuli-ana Intr-un srl cu 2 asociati la care procentele de participare sunt de 60% cu 40% se doreste modificarea procentelor la 90% cu 10% dar fara cesiune parti ... (vezi toată discuția)