avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am o intrebare foarte importanta. Poate noul guvern sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am o intrebare foarte importanta. Poate noul guvern sa impotizeze ...

Am o intrebare foarte importanta. Poate noul guvern sa impotizeze cu 10% pensiile mai mari de 2500 lei daca in 2012 curtea constitutionala a spus foarte clar ca e ilegal si atunci guvernul acela nu a mai impozitat pensiile. In situatia de fata e legal ce va face noul guvern? Sau curtea se va seziza din oficiu? Vs multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:07, 6 Iunie 2025
Nu cred ca este vorba despre impozit, ci de asigurari obligtaorii.
E vorba de 10% de CAS , dar si fostul presedinte Basescu a pus 5% , si niu a fost lasat de curtea constitutionala si .s-a anulat..Azi sintem in aceasi situatie si curtea cred ca se va sesiza. Cum credeti? Va multumesc anticipat.
Nu pot analiza ceea ce nu stim...
Poate sa imi fie oprit cas de 10% daca beneficiez de legea 118/ 1990?
Va multumesc anticipat.
Indemnizatiile acordate in baza Decretului nr. 118/1990 nu sunt supuse platii c.a.s.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de legea 118/1990, Bibi29 Bibi29 Daca din pensia mea , statul imi ia 10% impozit din ce depasesc suma de 3000 de lei, si eu beneficiez de legea 118/1990, pot fi scutit de acest impozit? Daca ... (vezi toată discuția)
Pensionar, fost deportat in baragan donau44 donau44 Pensionar, fost deportat in Baragan, 1952-1956 beneficiez de indemnizatie conform lege 118/1990, am inteles scutita de impozit; la fel scutit de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit legea 118/1990 Nina Dgr Nina Dgr Buna ziua, Sunt beneficiar al legii 118/1990 (urmas de prizonier de razboi), primesc pensie speciala 358 de lei lunar. Detin o casa in oras cu curte de 600 ... (vezi toată discuția)