avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adopție copil avut în plasament după reintegrare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adopție copil avut în plasament după reintegrare în familie

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu o informație. Am avut în plasament timp de 1 an de zile un copil care a fost abandonat în maternitate. Ulterior, cei de la dgaspc au reintegrat copilul în familie. Am păstrat legătura cu aceștia, iar la momentul actual mama a obținut ordin de restricție, pentru ea și copil, împotriva tatălui, din cauza violenței. Mama dorește să renunțe la drepturile părintești și să îmi ofere copilul spre adopție. Se poate face acest lucru e din punct de vedere legal? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 11:58, 6 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura de adopție în acest caz este legală și posibilă, dar trebuie parcurse câteva etape obligatorii, care nu sunt simple și durează ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie copil alinabalan74 alinabalan74 daca vreau sa adopt un copil pe care viitoarea mama doreste sa mi-l dea spre adoptie cum pot proceda sa il iau chiar din maternitate cu acte in regula fara a ... (vezi toată discuția)
Pot adopta temporar un bebe? GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 Buna ziua! Dacă eu si sotia dorim să adoptăm doar temporar un copil,bebelus ,pentru a i face un bine si lui,caci ne a murit copilul la nastere si sotia ... (vezi toată discuția)
Adoptie ursuloaica ursuloaica buna seara, am urmatoarea problema si va rog mult sa ma ajutati cat mai urgent.Sotul meu va avea un copil dintr-o ,,aventura,,,spun asta pt ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)