avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restante taxe locale
Discuție deschisă în Executare silită

Restante taxe locale

Bună ziua!

Am o situație cu SPIT Constanța. Eu plătesc pe un cont online impozitul pentru părinții mei pentru a-i scuti de efort. Ambii figurează pe actul apartamentului, este același rol fiscal, unde se plătește impozitul pe clădire și taxa pe teren; mai e și serviciul de salubrizare. Serviciul lor online e împărțit la mine în doi contribuabili; același user și parolă, dar mai apeși un buton de "schimbă contribuabil" ca să treci pe alt CNP

Totul până anul acesta venea pe cnp-ul tatălui, asta se poate proba din istoricul documentelor. De anul acesta au mutat o sumă în jur de 100 de lei pe "contul" mamei, cota ei, care nici măcar nu fusese activat - așa l-am primit când l-am cerut de la serviciul lor, mi-au zis că e suficient, apare la tata tot ce e de plată - lucru adevărat până anul trecut. Eu din cont nu vedeam acea sumă de plată fără a face alți pași suplimentari de activare (practic e ca și cum ai trimite un email către o adresă de email invalidă, nu aveam cum să văd lucruri pentru un cont inactiv). Nici în poștă, cel puțin până în luna aprilie, nu venise nimic special pentru mama ca să ne ridice semne de întrebare - doar dacă n-o fi fost trimis și n-a mai ajuns din motive ce nu țin de noi. Înțeleg că pe undeva poate că are sens cum e acum, să fie pe fiecare contribuabil, dar...măcar o notificare că s-a modificat și că trebuie activat. De plătit am plătit până la final de martie ce am găsit pe contribuabilul tata, ca de obicei, și am stat liniștită - e adevărat că nu am citit cu mare atenție toate cele defalcate, ca să mi se pară suma cam mică și poate să-mi pun semne de întrebare. Totalul suna rezonabil, pentru că taxa de salubrizare e din ce în ce mai mare și nu am realizat că 100 de lei nu se regăsesc. Aici e eroarea mea.

Pe data de 4.06.2025 am primit pe mailul mamei o înștiințare că s-a emis o somație, trimisă din sistemul lor automat (în cont cred însă că somația apare cu o altă dată, cu niște zile mai devreme, pot verifica din nou dacă e nevoie exact de dată). Am intrat și am verificat ca de obicei și nu vedeam nimic, le-am și scris despre asta. Apoi am reușit tot singură să activez și celălalt contribuabil și să constat că acolo erau 50 de lei scadenți până la 31 martie și pentru aceia se începe procedura de executare silită. Am achitat tot ce mai era de achitat și pe acel cont în aceeași zi. Am scris instituției să le explic situația și să întreb dacă mai e altceva de făcut, dar nu mă aștept să răspundă prea curând. Acum de când cu somația nu știu dacă a mai ajuns ceva în poștă la adresă, pentru că eu nu locuiesc acolo, iar părinții sunt și ei plecați pentru o perioadă mai lungă și mă costă mai mult drumul până acolo vs cei 50 de lei pentru care s-a creat tot tărăboiul.

Așa că întreb aici, la ce ar trebui să mă aștept mai departe? Este suficient că am achitat odată ce am aflat? Mai am altceva de făcut, de notificat? Nu am experiență cu astfel de proceduri, pentru că ne plătim taxele și facturile la timp, nu suntem rău-platnici de meserie. Cât timp știm de ele, desigur. Mi se pare cumva nedrept și mă simt și prost că i-am creat cumva probleme mamei mele...pentru 100 de lei despre care n-am știut efectiv.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2025
aradu1910, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 05:48, 6 Iunie 2025
Buna ziua,

Nu o sa se intample nimic, ati platitce ati avut de plata, urmatoarea scadenta pentru impozite este 30 septembrie, sa mai verificati conturile pana atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa salubritate ilegala cu titlu executoriu, retroactiv?! OvidiuHoratiu OvidiuHoratiu Buna ziua. Detin o cabana mica de lemn la munte, judetul Alba, Arieseni. Ma duc maxim o saptamana pe AN. Recent am primit o SOMATIE cum ca as avea de plata o ... (vezi toată discuția)
Intrebare executare silita bluehillday bluehillday in urma unei datorii la seriviul de salubrizare am primit acasa azi in posta un dosar de la executor incheiat din data de 10.09.2019 si inceput in ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita Octavia Turbatu Octavia Turbatu Am [b]inca [/b] o firma, din 2004 am depus decl.100 trimestrial si bilanturi anual, pe 0. Zilele trecute primesc o [b]somatie[/b] de executare silita pentru ... (vezi toată discuția)