Buna seara,
Va adresez si o problema de care ma lovesc, sperand in ajutorul Dv:
Sunt pe cale sa achizitionez o garsoniera.
Achizitia se va face prin mandatara (are procura).
Garsoniera a fost a unei femei care a decedat in ianuarie 2008; aceasta facuse cu fata ei care actualmente locuieste in SUA un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager.
In urma decesului femeii, fata acesteia, cea din Statele Unite, a mandatat o terta persoana sa se ocupe de vanzare/incasare.
Problema este urmatoarea: m-am interesat la administratie si femeia-proprietara prima a garsonierei avea 2 copii, pe fata cu care a facut contract de vanzare-cumparare si inca un baiat. Acesta" n-a vrut sa stie de mama sa in timpul vietii acesteia" (spun vecinii/administratorul).
Fratele locuieste tot in SUA, dar este certat cu sora sa.
Nu exista succesiune facuta, doar contract V_C intre mama si fiica si procura pentru mandatara. Plus cadastru/intab, actele casei, scheme tehnice.
Mie imi palce garsoniera si as dori sa o achizitionez.
Intrebarea este:
Ulterior nu pot avea probleme? Daca fratele respectivei va deschide succesiune?
Daca va dori casa?
Poate sa mi se intample sa raman fara casa/fara banii pe ea?
Va rog mult sa imi raspundeti, chiar nu stiu ce sa fac; sper sa fi reusit sa fiu concis, sunt foarte speriata sa nu fiu inselata sau sa nu am probleme ulterioare.
Va multumesc foarte mult anticipat pentru eventualele raspunsuri, ma scuzati daca am utilizat termeni al caror inteles juridic nu imi este pe deplin cunoscut, nu am studii in domeniu.
Va multumesc pentru rabdare, succes in ceea ce faceti!
Fiind vorba despre un contract de vânzare-cumpărare întabulat în cf, chiar dacă ulterior acest contract ar fi atacat de către fratele actualei proprietare, dv. nu veţi avea de suferit deoarece aveţi calitatea de cumpărător de bună credinţă. Dacă în cf. apare ca proprietar cea care vă vinde imobilul, chiar prin reprezentant convenţional, nu aveţi nici o grijă!
Încheiaţi actul de vânzare-cumpărare cât mai repede pentru ca nu cumva fratele proprietarei să deschidă vreo acţiune de anulare a contractului sorei sale încheiat cu mama lor şi să noteze în cf această acţiune, caz în care orice cumpărător al imobilului, ştiind că există un litigiu cu privire la acesta, pierde beneficiul prezumţiei de cumpărător de bună-credinţă şi i se poate anula contractul de vânzare încheiat în aceste condiţii.;)