avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata a decedat in 1999.Sotia a 2 a supravietuieste si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata a decedat in 1999.Sotia a 2 a supravietuieste si moare in ...

Tata a decedat in 1999.Sotia a 2 a supravietuieste si moare in 2022 cu datorii la Anaf de 15 mii de euro executata in anul 2021.
Eu copilul tatalui deschid succesiune dar fata sotiei din alta casatorie nu se prezinta deloc.
Cum pot sa termin succesiunea fara sa platesc datoriile sotiei la Anaf?
Casa si terenul ramase pt succesiune valoreaza exact 15 mii de euro.
Nu doresc sa le dau la Anaf.
Se prescrie datoria ANAF VREODATA??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina moon , utilizator 11:54, 13 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pai nu le plătiți dumneavoastră ca nu sunteti mostenitor al sotiei.

Dumneavoastra dezbateți succesiunea dupa tata.

Daca nu se prezinta fata sotiei la notar, introduceti actiune in fata instantei de judecata. Termenul de acceptare a succesiunii este de 1 an. Daca fata sotiei nu a acceptat, preluati integral mostenirea tatalui.

Datoria o vor prelua mostenitorii sotiei la momentul la care se ca deschide succesiunea acesteia.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Doamna decedata nu mai are alte bunuri si fiica ei refuza orice contact.Deci nu o sa deschida niciodata nici o succesiune ca ii este frica sa nu o execute si pe ea Anaful pt datoriile mamei.
Voiam sa stiu daca se prescrie vreodata datoria gen 5-10 ani.multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune cu probleme va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 ... olga2011 olga2011 va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 a decedat mama.o sora a deschis sucesiune dupa mama doar, si a castigat toata casa,ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă numesc constantin dumitra, și vă rog frumos, ... Fox64 Fox64 Bună ziua, Mă numesc Constantin Dumitra, și vă rog frumos, să mă ajutați cu un răspuns la următoarea situație: În 2002, tatăl meu a cumpărat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am nevoie de un răspuns :tatăl meu a decedat acum ... Eug37 Eug37 Bună ziua. Am nevoie de un răspuns :Tatăl meu a decedat acum 16 ani,în apartament locuiesc eu cu mama mea care are grad de handicap grav și aș vrea să ... (vezi toată discuția)