avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere legale, obligatie sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere legale, obligatie sau nu ?

Buna ziua, un angajator, o fabrica in domeniul textilelor ar putea refuza o zi libera legala pe principiul ca majoritatea angajatilor sunt din sri lanka si nu-i intereseaza sarbatoarea noastra legala ?

Ar trebui scris in contractul de munca in mod explicit ca se acorda dreptul la zilele libere legale? Despre zilele libere legale se scrie in contract doar in partea de salarizare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 9 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie mentiunea in c.i.m. .. exiosta text de lege , iar nerespectarea lui poate atrage sanctionarea contraventionala a angajatorului.

art.40 C.mun.
...
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
.....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere legale condominii condominii Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu raspuns avand urmatorul caz; - Luna Ianuarie 2025 are 13 zile libere legale (1,2,6,7,24 plus Sambata-Duminica)? - ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz. DanielRhp DanielRhp Buna ziua, am si eu o intrebare, in ziua de azi te poate obliga angajatorul sa stai in preaviz? Eu lucrez la un magazin alimentar si i-am spus angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Zile libere date de stat vaalmy2 vaalmy2 Buna ziua , am o nelamurire , lucrez intr o firma privata , as dori sa stiu daca beneficiez de aceleasi zile libere date de catre stat , de exemplu ziua de 24 ... (vezi toată discuția)