avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Daca parintele ramas in viata sufera de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Daca parintele ramas in viata sufera de dementa mixta ...

Buna ziua,
Daca parintele ramas in viata sufera de dementa mixta (diagnostic de la psihiatru) cum se poate incheia succesiunea impreuna cu cei patru copii ?
Ce tip de certificat medical accepta notarul pentru a rezolva succesiunea ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:16, 10 Iunie 2025
Buna ziua,
Trebuie sa se numească un tutore pentru persoana cu demență. Vă recomand să apelați la un avocat să vă ajute cu această procedură care se desfășoară în fața instanței de judecată.
Notarul nu lucrează cu certificate medicale în această speță, ci doar pe baza unei decizii judecătorești rămasă definitivă.
Se poate ca procesul sa dureze destul de mult pentru punerea sub tutelă, pentru că necesită și o expertiză medico-legală să o examineze să vadă daca are discernământul diminuat în parte, sau pierdut în cea mai mare parte.

Deci trebuie să vă judecați cu mama în fața instanței de judecată, și apoi veți putea dezbate succesiunea.
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire persoana cu probleme psihice dantronik dantronik buna ziua,am o matusa ce sufera de dementa mixta,proprietara unui apartament,si posesoarea unor conturi in banca.fiind suferinda de aceasta boala am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Tutore legal petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz, o persoana in varsta, bolnava de Parkinson si Alzehimer, cu acte care atesta acest lucru, poate fi reprezentata ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)