avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intarziere 5 luni punere in plata pensie ..
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intarziere 5 luni punere in plata pensie ..

Buna ziua!
In luna noiembrie 2024 am primit decizia de pensie anticipata cu penalizare. In 8 ianuarie 2025 am depus la Casa de Pensii a sectorului 6 decizia de incetare a contractului de munca semnata de angajator ( fima s-a desfiintat).
Desi, in fiecare luna am fost la Casa de pensii sector 6 si m-am interesat, nici pana in prezent nu am fost pusa in plata. Persoana de la ghiseu nu mi-a dat nicio explicatie privind aceasta intarziere si nu mi-a comunicat o data la care pensia va fi pusa in plata. Intre timp am primit si decizia cu recalcularea pensiei pe legea noua. La solicitarea mea de a obtine o audienta la directoarea Casei de Pensii mi s-a spus ca de abia la sfarsitul lunii august ma poate primi. Ce actiuni legale ma sfatuiti sa intreprind pentru a primi drepturile conform deciziei. Exista un termen prevazut in legislatie pentru punerea in plata a pensiei? Mai este cineva in aceasta situatie?

Va multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
DenissP, utilizator
Cel mai recent răspuns: infuriata , utilizator 00:04, 16 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereți sprijinul CNPP, Ministerului Muncii, Guvern și Președintele României pe adresa lor de email. Le puneți la dispoziție toate datele necesare lămurii problemei d-voastră. În primul rând numărul de dosar și casa locală de care aparțineți.
Atîta timp cît nu ai posibilitatea să-i contactezi nu faci nimic !
Eu o porcarie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in luna noiembrie 2024 am facut cerere la casa de ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de Pensii a Sectorului 5 pentru trecerea mea la pensie de limita de varsta. Mentionez ca in 2023 am ... (vezi toată discuția)
Când a intrat în vigoare legea 360 din 2023, casa de pensii ... Nicolae62 Nicolae62 Când a intrat în vigoare Legea 360 din 2023, Casa de Pensii Sector 6 nu-mi eliberase încă decizia PLV, conform drepturilor prevăzute în legea 263 din ... (vezi toată discuția)
In luna noiembrie 2024 am facut cerere la casa de ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de Pensii a Sectorului 5 pentru trecerea mea la pensie de limita de varsta. Mentionez ca in 2023 am ... (vezi toată discuția)