Inalta Curte de Casatie si Justitie da o noua palma consilirilor juridici prin decizia XXII.
in urma unui recurs in interesul legii promovat de demisionarul Ilie Botos, I.C.C.J. admite recursul si hotaraste ca cererea de infiintare a SC CU OBIECT UNIC DE ACTIVITATE , RECTE SOCIETATILE PROFESIONALE, SUNT INADMISIBILE.
Mi se pare absurda aceasta decizie, cu atat mai mult cu cat recursul a fost facut la cererea unui barou inexistent.
Se poate observa de ce justitia din Romania nu merita sa fie recunoscuta in UE.
Prietenii stiu de ce.X-(
a mai aflat cineva ceva in legatura cu solicitarea min. just adresata instantelor din tara de a se pronunta vizavi de spcj-uri? o poate confirma cineva?
Imi pare rau ca vin eu sa dau vestea neplacuta tuturor "colegilor de breasla", insa a aparut Decizia ICCJ nr. XXII/2006, in monitorul oficial nr. 936/20.11.2006.
Intr-adevar, Inalta Curte a admis recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului d.p.l. ICCJ.
Astfel, s-a hotarat: "cererile de autorizare a constituirii si de inmatriculare a societatilor comerciale de consultanta, asistenta si reprezentare juridica sunt inadmisibile".
Asta e! Mergem inainte.
Inca de la aparitia legii, lege care nu e lege, am fost defavorizati. Cine doreste insa sa devina avocat, poate sa o faca, dupa cativa ani vechime ca si consilier juridic poate da examen la barou. Eu una nu voi face asa ceva. Imi este prea bine ca si consilier. M-am specializat pe ce am vrut, mi s-au platit cursuri foarte importante, din diferite domenii ale dreptului, de care olegii mei avocati nici n-au habar.
Pacat insa ca nu a reusit nimeni pana acum sa scoata o reglementare legala bine pusa la punt. Poate in UE ............. cine stie.
Numai bine
ideea este urmatoarea...sunt itru-totul de acord cu cei care spun ambele tabere au si buni si rai, dar ideea este pe ce criteriu sa-i eliminam noi? sa-i elimine concurenta loiala...... clientii dupa nr de cazuri castigate ....doar ei ne platesc sau gresesc?
de ce un om care are acelesi studii ca si mine sa spuna..... esti prost....dfoar pentru ca nu ai cabinet?
oricum cu totii stim cand termini facultatea indiferent de nota...nu prea stii cu se mananca dreptul, faptul de a avea succes si de a ramane in breasla ar trebui sa depinda doar de cat de autodidacti suntem dupa terminarea studiilor, nicidecum de o eticheta pusa de o tagma inchisa cam cum pare a fi cea avocatiala.
Consilier juridic
alexandru17
Buna ziua, un consilier juridic, neangajat al vreunei societati comerciale, poate in baza unui contract de prestari servicii sa emita facturi de consultanta pt ... (vezi toată discuția)