avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept servitute teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept servitute teren

Buna ziua!Am urmatoarea situatie:
Detin un lot de teren cu dechidere 17 metri si lungime de 130 metri.Terenul nu are iesire la drum public.Am fost si am scos un extras de c.f. pt acest teren,iar la detalii scrie ca "accesul la teren se face prin lotul 2(al vecinului),cf declaratiei notarile din 10.06.2014".Intrebarea mea este urmatoarea:
Dreptul de acces la teren stipulat in extras c.f. se refera la "dreptul de servitute"?
S-a pierdut cumva acest drept tinand cont ca declaratia notariala referitoare la acesta este din anul 2014?
Care sunt dimensiunile dreptului de servitute?
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:20, 14 Iunie 2025
Intravilan? Extravilan?
Terenul este intravilan.

adriandimitriu a scris:

Intravilan? Extravilan?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, este dreptul de servitute, care ia forma unui drept de acces.
2. Dreptul este actual, ținând seama că e înscris în CF
3. Dreptul de acces se referă la acces auto (trebuie să permită accesul unei mașini de pompieri, de ex.).
Înțeleg că nu există figurată servitutea? Asta e o vulnerabilitate și trebuie discutat cu proprietarul fondului aservit. Ar fi bine să se lămurească notarial acest lucru
Atenție! Servitutea este garantată, dar nu este gratuită
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2025
adriandimitriu, utilizator
Multumsc!Ideea este ca in c.f a terenului meu apare acest drept de servitute dar pt terenul care trebuie sa ofere servitutea nu apare in c.f aceasta sarcina.Terenul care trebuie sa ofere servitutea a fost vandut de vechiul proptrietar catre noul proprietar fara a se mai trece aceasra sarcina.Practic,in acest moment eu nu am nicio cale de acces la teren.

Pe CFul terenului vecin a fost vreodată notată sarcina?
Trebuie să lămuriți acest lucru cu OCPI sau/ și cu notarul la care s-a făcut vânzarea. E posibil să aveți nevoie și de asistența unui avocat. Ultima soluție e instanța
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute andira andira Buna dimineata, Va rog frumos, as avea nevoie de un sfat (de fapt mai multe): Am un teren cumparat intr-o comuna de langa Bucuresti. Terenul l-am ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute de trecere cu carul si piciorul pe poarta in favoarea proprietarilor de totdeauna a imobilului cristibelean cristibelean \"Drept de servitute de trecere cu carul si piciorul pe poarta in favoarea proprietarilor de totdeauna a imobilului cu nr. top ....\" Asa scrie in extrasul CF ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)