Am avut o datorie mai veche la C. pentru care m-am judecat direct cu ei, nu cu o firma de recuperari.Asta se intampla in anul 2003-2004. Initial cred ca am pierdut procesul, dar cred ca s-a facut apel (sau cum se cheama) si de atunci nu mai stiu ce s-a intamplat, deoarece am pierdut contactul cu avocatul de atunci si nici nu mai am vreun document. A trecut mult timp si nici nu mai imi aduc aminte multe detalii. Intrebarea este:
Daca am pierdut procesul, sa presupunem, si s-a emis o hotarare irevocabila, in cat timp se face executarea silita? Exista un termen de prescriere a recuperarii datoriei? Se mai percep penalizari sau dobanzi de la momentul procesului si pana acum?
Cum pot afla verdictul procesului daca nu mai stiu date cum ar fi numarul dosarului sau altele?
Ca principiu o persoana juridica nu poate fi executata pentru debitele unei persoane fizice si viceversa, sunt entitati juridice diferite dar.................. si aici e o chestie pe care multii nu o stiu sau o ignora:
Persoana fizica ce detine parti sociale intr-o firma poate fi executata , partile sociale reprezentand bunuri mobile , la fel si actiunile, obligatiunile precum si dividentele.
In concluzie nu poti executa persoana juridica in mod direct dar executorul va executa ( evident daca este cazul) partile sociale detinute de PF intr-o persoana juridica.
Urmare faptului ca parte in contract este o persoana fizica ,in situatia executarii obligatiilor aferente respectivului contract raspunde strict persoana in cauza ,
daca ,contractul nu prevede altfel.
Debitorul daca nu se achita din proprie initiativa de obligatiile dispuse de instanta,
poate fi executat cu orice bun detine in evidenta fiscala.
Daune cominatorii
wap54
Dupa ce am obtinut hot. irevocabila si executorie, ANRP ne tot face contestatii in anulare, pentru ca tot urmeza un proces pe o astfel de contestatie, pot cere ... (vezi toată discuția)