avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Daca am închiriat un teren pe numele meu si il ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Daca am închiriat un teren pe numele meu si il folosesc si alte ...

Daca am închiriat un teren pe numele meu si il folosesc si alte persoane, este vreo problema legala? Factura este impartita in mod egal si eu plătesc mai departe. Se poate considera evaziune fiscala? Proprietarul stie de acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:28, 15 Iunie 2025
Buna ziua, dvs. ati subinchiriat si acest lucru este legal posibil doar cu acordul prealabil scris al proprietarului si cu indeplinirea obligatiilor fiscale aferente subinchirierii.
Buna ziua. Si care pot fi consecințele? Cum am mentionat, nu am niciun profit din chestia asta, ce iau dau mai departe. Am crezut ca va fi mentionat undeva cine va mai beneficia de acel teren, dar nu s-a intamplat.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, dvs. ati subinchiriat si acest lucru este legal posibil doar cu acordul prealabil scris al proprietarului si cu indeplinirea obligatiilor fiscale aferente subinchirierii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi indicat fie sa ii adaugati si pe ceilalti in contractul cu proprietarul si sa ii plateasca direct acestuia sau sa faceti contract de subinchiriere, il declarati la Anaf, platiti taxele, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am inchiriat un teren cu scopul de parcare si este folosit de ... Melinda.3 Melinda.3 Am inchiriat un teren cu scopul de parcare si este folosit de mai multe persoane. Impartim chiria in mod egal, eu neavand niciun profit din chestia asta. ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat un teren cu scopul de parcare si este folosit de ... Melinda.3 Melinda.3 Am inchiriat un teren cu scopul de parcare si este folosit de mai multe persoane. Impartim chiria in mod egal, eu neavand niciun profit din chestia asta. ... (vezi toată discuția)
Se plateste impozit pe venit cand ai un coleg intr-un apart inchiriat? ana100 ana100 Am inchiriat un apartament cu 2 camere pe numele meu (cu contract) si apoi am gasit o colega pentru una din camere. In urma unui incident, vreau sa depun o ... (vezi toată discuția)