avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui 18 ani

Bună! Cum ar trebui să procedez dacă vreau să-mi schimb numele de familie la 18 ani? Doresc să iau numele mamei după divorțul părinților mei. Trebuie mai întâi să-mi fac buletinul de 18 anipe numele vechi și după să-l schimb pe cale administrativă sau nu? Nu vreau să fiu nevoit să cer semnături de la ambii părinți, doar de unul singur
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2025
Asterix23, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:55, 15 Iunie 2025
Dupa 18 anu nu mai aveti nevoie de nicio semnatura. Faceti direct cerere motivata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte ale schimbarii numelui ContSters264937 ContSters264937 Buna ziua, Parintii mei sunt divortati iar eu ma aflu in custodia mamei. Aceasta si-a pastrat numele de casatorie de la divort iar pentru a evita unele ... (vezi toată discuția)
Divort de comund acord - schimbare nume copil minor anndutza anndutza Buna seara. Va scriu in legatura cu un divort, de comun acord. Tatal este in executarea unei pedepse privative de libertate, este de acord cu divortul, cu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie jorj93 jorj93 buna. peste cateva luni implinesc 18 ani si as vrea sa stiu dak pot sa imi schimb numele de familie in contextul in care parintii mei sunt divortati si eu am ... (vezi toată discuția)