avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizare acte constitutive asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizare acte constitutive asociatie

Buna ziua.
In prezent se face actualizarea actelor constitutive ale asociatiei de proprietari.
La Judecatoria Sectorului 2, am inaintat dosarul cu toate datele. Fata de aceste judecatoul a solicitat a se face dovada calitatii de proprietar a membrilor asociatie.
In calitate de presedinte, am solicitat ca proprietarii sa imi aduca o copie dupa actul de vanzare-cumparare.
Un proprietar sustine ce nu este corect si nu va pune la dipozitie actul solicitat. Cum se procedeaza in astfel de situatie?
Am obtinut un extras de carte funciara a blocului, dar nu toti propietarii au cadastru.
Daca nu inaintez instantei actele solicitate se respinge actiunea.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:42, 16 Iunie 2025
Pai trebuie sa va uitati in documentele depuse initial, la constituirea as. prop. - proprietarul care refuza depunerea actului de v/c, este membru al asociatiei de prop.? Daca nu este membru, depuneti actele privind actualizarea fara actul de v/c a acestui proprietar, eventual puteti mentiona acest lucru.
Vedeti ce prevede L 196/2018, art. 13 (1) -
[ link extern ]
Succes!
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
Adam Grecu, utilizator
Buna ziua.
Persoana in cauza , este membru al asociatiei de proprietari. Nu are cadastru.
Multumesc.
membru al asociației de proprietari - proprietarul semnatar al acordului de asociere sau al unei cereri depuse la asociație
Notificați oficial proprietarul. Eventual îl acționați în judecată pentru a-l obliga. Dar poate proprietarul are imaginație și vă oferă o soluție. Puneți-i în cârcă contravaloarea eșecului
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Președintele și membrii comitetului executiv trebuie să fie obligatoriu membri semnatari în acordul de asociere pentru a avea dreptul să fie aleși în conducerea asociației. flory_mr flory_mr ATENȚIE ! Dacă președintele și așa-zișii membri ai Comitetului Executiv ai Asociației de Proprietari nu sunt aleși și votați în Adunările Generale ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am citit ca poti iesi din asociatia de proprietari. ... gepop gepop Buna seara, Am citit ca poti iesi din Asociatia de proprietari. Care sunt partile bune si care rele ale iesirii din asociatia de proprietari? (vezi toată discuția)
Este ilegal ales președintele care nu este și proprietar și membru al asociației de proprietari, semnatar al acordului de asociere ! flory_mr flory_mr ATENȚIE ! Deoarece noua Lege nr. 196/2018, prin art. 56, alin.1, este explicită în privința faptului că președintele trebuie să fie și proprietar și ... (vezi toată discuția)