avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am un copil de 1 an, nu sunt căsătorită, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am un copil de 1 an, nu sunt căsătorită, de cateva ...

Buna ziua! Am un copil de 1 an, nu sunt căsătorită, de cateva luni m-am despartit de tatal copilului, el vrea sa-i dea copilului pensie alimentara doar din o parte a salariului decat cat are scris in contract dar el de fapt i-a jumate din salariu la negru si nu vrea sa dea mai mult, nu mi se pare corect ceea ce face, exista o modalitate de a dovedi acei bani in plus ca sa dea mai mult pt copil? Va rog sa ma lămuriţi cu aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:41, 16 Iunie 2025
Buna ziua,

Pensia este reprezentata de 1/ 4 din venitul net efectiv, veniturile incasate la negru (fara formalitati legale ) nu pot fi avute in vedere la calcularea cuantumului pensiei de intretinere.

Puteti depune o plangere, la ITM, in care reclamati aspectul sus evidentiat, veniturile salariale trebuie reglementate de contractul individual de munca.

Ok va multumesc mult pt raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca o astfel de sesizare sa aiba succes trebuiesa vina din partea angajatului altfel se creeaza doar probleme atat firmei cat si angajatului.
Dupa ce ITM va verifica sesizarea care nu prea poate fi dovedita daca angajatul nu recunoaste acest lucru e posibil sa il dea afara.
Si uite asa s-ar putea sa ramaneti de tot fara venituri si dv si el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, am fost casatorita timp de 7 ani si am ramas cu o fetita ... Maria987 Maria987 Buna, Am fost casatorita timp de 7 ani si am ramas cu o fetita in urma divortului la notar. Pentru ca situatia a fost dificila si a degenerat am declarat la ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa pt a afla salariul fostului sot ? ammar_madalina ammar_madalina am divortat de curand, am 3 copii in intretinere, fostul sot se declara fara venituri si primesc 500 lei pensie alimentara pt cei trei copii. stiu cu siguranta ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara in sistemul militar? Grigore112 Grigore112 Buna ziua, as dorisi eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara daca sunt angajat al Mapn? si daca ne intelegem pe cale amiabila, cum se face dovada ca ... (vezi toată discuția)