avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, am achiziționat un apartament în luna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, am achiziționat un apartament în luna Martie a ...

Bună ziua, am achiziționat un apartament în luna Martie a acestui an de la un dezvoltator. Cei de la asociația de proprietari mi-au spus ca trebuie sa achit fondul de rulment, fond de camere video și interfon de anul trecut din septembrie. Cum se procedează în această situație?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:46, 16 Iunie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018 (art 72), fondul de rulment încasat se restituie la transmiterea dreptului de proprietate, dacă prin actele translative de proprietate nu se stipulează altfel. Prin urmare, daca fostul proprietar (dezvoltatorul) a solicitat returnarea fondului de rulment, dvs trebuie sa platiti reintregirea lui.

Legat de contributiile la diverse alte fonduri, nu se aplica nimic retroactiv. Pana la data vanzaii, responsabil este fostul proprietar (dezvoltatorul). Dvs continuati sa platiti (daca mai e ceva de plata) numai sumele datorate incepand cu momentul in care ati devenit proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment ele-ion ele-ion Buna ziua! Oricat citesc si vorbesc cu cunostinte tot nu inteleg. De aceea va rog \"sa imi faceti ordine\" Dvs in deruta mea. Fondul de rulment se returneaza ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii obligatoriu pentru proprietar vladddg vladddg Buna ziua, Impart un apartament cu inca o persoana. Ea sta cu mult inaintea mea. De jumatate de an de cand locuiesc am platit pentru fondul de reparatii, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.doresc sa intreb daca se poate face plata la caseria ... petre_marian petre_marian Buna ziua.Doresc sa intreb daca se poate face plata la caseria asociatiei de proprietari a fondului de rulment si a unei parti din valoarea intretinerii cu o ... (vezi toată discuția)