avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am facut o reclamatie la Politia Romana pentru ca era ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am facut o reclamatie la Politia Romana pentru ca era sa fiu ...

Am facut o reclamatie la Politia Romana pentru ca era sa fiu lovit de o masina pe trecerea de pietoni, pe o strada cu sens unic. In zona sunt camere de supraveghere. Totusi, de la Politie mi s-a transmis ca ar putea da amenda DOAR daca ar fi fost un agent la fata locului sa constate infractiunea, si ca nu exista cadru legal sa amendeze doar pe baza inregistrarilor video. Este adevarat sau politistul nu stie bine legislatia in vigoare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:34, 17 Iunie 2025
Neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni este o contravenție sancționată de legea rutieră.

Numai in cazul producerii unui accident soldat cu vatamarea corporala a unei persoane se intocmeste un dosar de cercetare penala.
Multumesc pentru raspuns! Intrebarea mea nu era daca e vorba de contraventie sau dosar penal, ci daca Politia poate da amenda contraventionala doar pe baza sesizarii mele si luand in calcul inregistrarile video ale camerei montate de Primarie in zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate trecere pietoni - camera stradala prezenta SANTIER SANTIER In cazul de fata un sofer nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni. La trecerea respectiva este camera video stradala montata de primarie sau politie ... (vezi toată discuția)
Contestare in instanta a unei contraventii rutiere CRUMAN CRUMAN Doresc sfat pt. procedura de actionare in instanta impotriva unei contraventii rutiere soldate cu ridicare permis 30 zile, amenda si puncte. Detalii: -[/u] ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)