avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Bunicul a lasat testament cu terenurile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Bunicul a lasat testament cu terenurile extravilane ...

Buna ziua,

Bunicul a lasat testament cu terenurile extravilane pe care mi le-a lasat mie.Dupa decesul bunicului,fiul acestuia a
deschis actiune judecatoreasca prin care a contestat testamentul.In urma unui proces,
judecatorul a hotarat ca eu voi primi 75 % din aceste terenuri extravilane si unchiul meu 25 % . Am primit o notificare
de la expertul topograf prin care imi solicita toate documentele
unde sint amplasate aceste terenuri si imi solicitase in scris sa vin in comuna unde
sunt amplasate terenurile sa ii dau si alte informatii.I-am trimis toate documentele necesare prin email si dupa ce am
vorbit la telefon i-am explicat ca nu am alte informatii despre locurile in care sunt amplasate terenurile extravilane ale
bunicului.Expertul topograf mia spus ca nu e necesar sa merg in comuna unde sunt terenurile deoarece el masoara aceste terenuri
care nu au fost intabulate ( masurate). Intrebarea mea este : este necesar ca eu sa merg si sa particip pe langa expertul topograf la masurarea
terenurilor ? Sunt obligat sau nu de judecator sa particip ? Daca nu particip voi fi penalizat de judecator ? Poate influenta reimpartirea
terenurilor in alte procente ?
Care este scopul masurarii terenurilor intravilane in afara intabularii ?
Banuiesc ca dupa masurarea tuturor terenurilor va face un proiect tehnic topografic prin care imparte terenurile in suprafete
exact asa cum a zis dl.judecator : adica eu 75 % din terenuri si unchiul 25 % din totalul lor,pentru separarea proprietatilor.
Astept cu mult interes raspunsurile dvs.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vlad19722 , utilizator 07:37, 19 Iunie 2025
Da, asa ar trebui sa fie. În urma masuratorilor sa se inyabuleze terenurile conform sentinței instanței. Puteți participa la măsurători sa va asigurați ca totul este în ordine, dar nu e obligatoriu.
Va multumesc pt.raspuns
Daca nu participati la convocare, in conditiile in care va nemultumeste rezultatul masuratorilor, nu aveti cum invoca in eventuale observatii la raportul de expertiza, ca masuratorile nu sunt corecte.
Va multumesc pt.raspuns.
Puteți invoca orice ,obiectiunile pot fi făcute și fără prezenta dvs,trebuie doar sa aveți ceva argumentepertinente,eventual obiectiunile sa fie făcute de alt expert etc.Dvs asistați la efectuarea expertizei, la ce face expertul(indiferent de natura expertizei realizate)dar concluziile sunt cuprinse în raportul de expertiza,ori părțile intr un proces c tocmai oncluziile raportului de expertiza le combat ..

Alte discuții în legătură

Obiective expertiza - partaj judiciar learnlaw learnlaw Imi puteti spune care sunt obiectivele care se cer de obicei in cazul expertizelor din partajele judiciare in care sunt incluse terenuri si imobile ( unele in ... (vezi toată discuția)
Expertul parte nu a participat la efectuarea expertizei. poate ... Annett Annett Expertul parte încuviințat de instanta nu a participat la efectuarea expertizei. Este vorba de o expertiza topografica și s-au făcut măsurători în ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la o expetiza tehnica teren roma12 roma12 in urma unei expertize tehnice la teren intravilan si extravilan ce obiectiuni se pot face? va multumesc (vezi toată discuția)