avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decesul uneia din două persoane cu drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decesul uneia din două persoane cu drept de uzufruct

Bună ziua,

Părinții mei sunt divorțati și mi-au donat un apartament aflat in coproprietate forțată (fără partaj făcut). Ambii si-au păstrat dreptul de uzufruct viager pe respectivul apartament, Întrebarea mea este următoarea. Dacă unul dintre ei decedează și uzufructul lor se stinge ce se va întâmpla cu acea parte din uzufruct? Voi consolida jumătate din proprietate sau celălalt părinte rămas va rămâne cu drept de uzufruct pe întregul apartament?

Vă mulțumesc anticipat!

Cu respect,

Ciprian
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
s_ciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:12, 18 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rămâne în continuare uzufruct pentru întregul imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim? ovidiu2009 ovidiu2009 As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Pot cumpăra casa părinților? dacă da, e nevoie și de semnătura fratelui meu? gheorghisan gheorghisan Bună seara , as vrea să cumpăr casa părinților, părinți sunt divorțat. Un din părinți ar ramane in casa cu mn celălalt urmand sa primească ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)