avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua! Primăria m-a notificat ca trebuie să ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua! Primăria m-a notificat ca trebuie să restitui suma ...

Bună ziua!
Primăria m-a notificat ca trebuie să restitui suma de 9800 lei, suma care reprezintă sporul de vechime pe care l-am încasat ca asistent personal timp de 2 ani: 2023, 2024.
Această sumă va trebui să o restitui eșalonat? Este legal ce se întâmplă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:53, 21 Iunie 2025
Buna ziua, trebuie analizate documentele: cererea de restituire, decizia de acordare, decizia de sistare plati daca exista, etc. Nu puteti plati esalonat decat daca emitentul va permite, altfel veti fi executata silit. Insa poate puteti contesta si anula decizia in functie de cuprinsul ei.
Potrivit prevederilor art. 256 alin. (1) Codul muncii "salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat Iulyanrosca Iulyanrosca Bună ziua.Am lucrat șofer la o firma din România6 luni,în decembrie am cerut voie sa plec acasă pentru 2 sau 3 săptămâni întrucât mama mea a fost ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ayda9988 ayda9988 Buna ziua, Doresc sa stiu daca in situatia in care am castigat un proces cu firma la care am lucrat si instanta dispune reintegrarea si plata tuturor ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare act aditional micromet micromet ce se intampla daca un salariat refuza semnarea actului aditional cu marirea de salariu pe motiv ca aceasta ( marirea) este prea mica? (vezi toată discuția)