avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Sunt beneficiar al Legii 118/90,ca fiu al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Sunt beneficiar al Legii 118/90,ca fiu al unui fost ...

Buna ziua,
Sunt beneficiar al Legii 118/90,ca fiu al unui fost deținut politic.Conform Legii in fiecare an am dreptul la un bilet de tratament într-o stațiune de tratament balnear.Desi am depus cerere in fiecare an nu mi-au aprobat cererea de la Casa de Pensii.
In Lege este stipulat că am dreptul in fiecare an,dar La Casa de Pensii sunt refuzat.
Este o încălcare a drepturilor prevăzute prin Lege sau este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:11, 20 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi legal , avand in vedere ca :
Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri. Punctajul aferent fiecărei cereri este obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă. Dacă, în urma calculării punctajului în aplicaţia SPA, mai multe cereri au acelaşi punctaj, ele se ordonează descrescător după punctajul primit conform numărului de bilete de care a beneficiat în ultimii 2 ani. Dacă, după această etapă mai multe cereri au acelaşi punctaj pentru criteriul 1, atunci ele se ordonează crescător după venit. Dacă şi după parcurgerea acestor două etape se identifică cereri cu acelaşi punctaj final, atunci persoanele se ordonează după numărul cererii, având prioritate cererea cu numărul cel mai mic.
[ link extern ]
Buna ziua,
Cât de legal poate fi daca în 5 ani nu mi s-a aprobat nicio cerere?
V-am spus trebuie vazut acel punctaj ..nu avem de unde sa stim exact noi, daca nu cunoastem ordinea de ierarhizare a cererilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete de tratament gratuite sau platite partial ? opris1967 opris1967 Buna seara . Va rog sa-mi spuneti daca toti salariatii ce muncesc si in domeniul privat si cei care lucreaza in domeniul public ,si care platesc CAS ... (vezi toată discuția)
Cat plateste un angajat pt. un bilet de tratament ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugaminteam daca poate cineva sa-mi spuna, un angajat cat trebuie sa plateasca la casa de pensii pentru un bilet de tratament de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Drepturi someri rusu radu rusu radu pot beneficia de un bilet gratuit intr-o statiune de tratament? mentionez ca sunt somer si am o boala cronica. ma intereseaza daca casa de asigurari imi poate ... (vezi toată discuția)