avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... în care eu vin în vacanta în Romania cu mama mea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

în care eu vin în vacanta în Romania cu mama mea si stau doar 2 săptămâni ...

Bună ziua ma puteți lamuri în cazul în care eu vin în vacanta în romania cu mama mea si stau doar 2 săptămâni în apartament trebuie sa anunț asociatia de locatari ca o am pe mama mea în vizita doar 2 săptămâni sau trebuie sa o bag si la întreținere doar pt 2 săptămâni precizez ca eu vin în România doar pt purin timp doar
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:13, 21 Iunie 2025

Da probabil mam exprimat si eu greșit adica o persoana care in vizita are voie doar 3 luni si nu plătesc nimik deoarece este considerata musafir dar când pășește aceasta perioada atunci trebuie înregistrată la primărie si nu mai este considerata musafira este si in alte tari asociatia locatarilor dar aici si daca mergi la o astfel de asociație te ia la împins vagoane
Adam Grecu a scris:

Am auzit si noi despre aceste tari civilizate pe unde, vremelnic munciti dvs. Am auzit ca in unele asemenea tari se circula pe partea stanga drumului. Iaca ca la noi se circula pe dreapta si da, de pe vremea regretatului.
Ceea ce dvs., probabil nu stiti este ca acolo proprietarii au 2-3 blocuri, dar au si acolo o anumita structura - au administratori tehnici, economici si fiecare pe capraria lui (muncitori, instalatori, liftieri, contabili, etc) si foarte interesant, nu poti inchiria o locuinta pentru 2-3 persoane si de fapt acolo sa locuiti 30. Sigur exagerati si dvs. sa ma faceti pe mine sa inteleg ca aici la noi este o adevarata mafie si mai mult, nici nu am iesit din tara ca sa vedem si noi cum este pe-acolo...
Asadar v-ati lamurit, duceti pe mama dvs. la hotel si negociati costul si perioada de sedere. Lasati-ne pe noi in pace, aici in RO avem legislatie diferita de ceea ce stiti dvs. prin lume!

Buna ziua

Nu se pune problema unei mafii.

Dvs detineti o bucata dintr-un intreg. Bucata dvs nu poate exista separat de intreg. Ca sa functioneze in conditii optime, este nevoie ca acel intreg sa fie intretinut, reparat, curatat, etc... Iar pentru astea este nevoie de bani.

Legea 196/2018 reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari. Printre altele, reglementeaza si modul de impartire a cheltuielilor care se fac pentru buna functionare a imobilului. Unele dintre aceste cheltuieli se impart la numarul de persoane (gunoiul, liftul, etc...). De aceea este nevoie de comunicarea numarului de persoane.

Daca ati fi avut o casa pe pamant si contracte individuale la absolut orice (gaze, curent, gunoi, apa, canalizare etc...) atunci puteati sa bagati oricate persoane doreati in casa fara sa anuntati pe nimeni.

Cum e in alte tari este irelevant. Sunt tari precum SUA unde chiar si pentru casele pe pamant, individuale, dintr-o HOA se aplica reguli extrem de stricte, inclusiv in unele cazuri ce inaltime trebuie sa aiba iarba, ce tip de flori/pomi poti planta (si daca ii poti planta), unde poti parca masina etc.. La fel si in Germania cu WEG. Deci haideti sa ne limitam la legile noastre. Nu-s perfecte dar nici prin alte parti nu umbla cainii cu covrigii in coada.

Terezia2017 a scris:
Mai pe românește asociatia de proprietari este o mafie mare de pe timpul lui Ceaușescu într-o tara civilizata nu exista asa ceva poți sa aduci 30 de persoane în casa ta si sa steie si un an nu trebuie sa anunți pe nimeni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista reguli diferite pentru adaugarea la intretinere a proprietarilor ... lilakeyboard-1991 lilakeyboard-1991 Exista reguli diferite pentru adaugarea la intretinere a proprietarilor fata de a altor persoane (de ex. musafiri, etc)? Administratorul blocului sustine ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Legea 230- referire la cele 15 zile pt. plata cheltuielilor kyk kyk Buna ziua,am si eu o nedumerire in legatura cu cele 15 zile pe care un musafir le sta intr-un imobil.Cf. legii 15 zile intr-o luna, dar daca sta 15 zile ... (vezi toată discuția)