avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zid despartitor terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zid despartitor terasa bloc

Buna ziua,
Locuiesc la bloc si am o terasa descoperita, care este delimitata de terasa vecinului meu cu un gardulet din tabla. Intrebarea este, daca eu si vecinul cadem de acord sa facem un zid delimitator mai zdravan, eventual din caramida, care sa ofere si ceva intimitate, ce presupune acest lucru? Dat fiind ca practic dimensiunile raman aceleasi si planul locuintei ramane neschimbat, inca mai trebuie luata aprobare de la primarie/asociatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IFPL , utilizator 12:05, 20 Iunie 2025
Buna ziua

Da, absolut, aveti nevoie atat de autorizatie de construire cat si de notificarea asociatiei.

Conform legii 196/2018, articolul 37, alin 1, zidurile ce separă proprietățile individuale și/sau părțile comune dintr-un condominiu sunt proprietate comună. Mai departe, tot aceeasi lege spune ca orice modificare a proprietății individuale care necesită emiterea unei autorizații de construire/desființare, în conformitate cu legislația în vigoare, se aduce la cunoștința asociației pentru înscrierea în jurnalul evenimentelor din cartea tehnică a construcției, prin depunerea în copie a actelor de autorizare, a procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor și a planurilor din proiectul tehnic
Daca doriti neaparat intimitate, puteti sa va faceti, fiecare, pe partea sa, cite o constructie demontabila, din materiale usoare (sau macar unul dintre cei doi, cu suportarea cheltuielilor la comun).
Articolul 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
........................
n) modificări de compartimentare nestructurală, demontabilă, realizată din materiale ușoare;
[ link extern ]
Multumesc pentru raspunsuri! Ar fi o idee o constructie demontabila, insa sunt vanturi foarte puternice unde stau (gardul de tabla a fost rupt de vreo 3 ori pana acum de vant), deci probabil fara autorizatie nu scap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara in urma cu multi ani am construit o copertina langa ... Gyongyi Băleanu Gyongyi Băleanu Buna seara In urma cu multi ani am construit o copertina langa casa acoperita cu fibra de sticla ondulata.in 2018 sub greutatea zăpezii a cedat și având ... (vezi toată discuția)
Renovare AntoniaSiLuca AntoniaSiLuca Buna ziua,pt o casa batraneasca din chirpici la care intenționez să decopertez pereții si sa ii întăresc cu plasa am nevoie de vreo autorizație?Si am si ... (vezi toată discuția)
Construire perete despartitor BOSKY BOSKY Buna ziua, pentru a construi un perete despartitor din BCA am.nevoie de autorizatie? (vezi toată discuția)