avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ziua bună, Adunarea generală a asociației a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ziua bună, Adunarea generală a asociației a hotărât că ...

Ziua bună,
Adunarea generală a asociației a hotărât că proprietarii care doresc își pot monta o conductă separată de gaze pentru în scopul instalării de centrale termice de apartament...aplicabile sunt art.48 al. 1-3, art.49 al.4...evident și art.50....
Întrebare: Prin prisma articolului 51, este oare nevoie de acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor pentru montarea unei asemenea conducte separată de gaz....?
Articolul 51 spune că" adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște, CU ACORDUL A DOUĂ TREIMI DIN NUMĂRUL TOTAL AL PROPRIETARILOR DIN CONDOMINIU, asupra oricărei acțiuni vizând modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparținând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate folosinței comune... cu condiția ca ea să fie conformă destinației condominiului,cu respectarea legislației în vigoare....".
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:12, 21 Iunie 2025
Să tragi o țeavă de gaz e o lucrare foarte simplă, nu e vreo bomba atomică.

Da, asa este - o lucrare simpla ! Ma mir ca nu ai scris - foarte simpla.
Eu am convingerea ca initiatorul topicului a inteles cum sta treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizarea condominiului (a clădirii asociației) se face prin acordul și votul a 2/3 din totalul proprietarilor asociației respective. flory_mr flory_mr Ce înțelegeți din acest articol 51 din Legea nr. 196/2018 - nu cumva se referă la OBLIGAȚIA Acordului a 2/3 din totalul proprietarilor pentru a se ... (vezi toată discuția)
Teava de gaz de pe scara, comuna sau nu? Glstanc Glstanc Buna ziua, Se da urmatoarea situatie. Majoritatea apartamentelor din bloc au pus centrala proprie, in afara de 3 (printre care si eu). In urma unei ... (vezi toată discuția)
Votul a 2/3 sau jumatate plus unu ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea on intrebare, daca ma puteti ajuta: Sunt sef de bloc si trebuie sa schimbam conductele de scurgere-canalizare de la subsolul blocului. ... (vezi toată discuția)