avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vreau să înființez o asociație juridică
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vreau să înființez o asociație juridică

Bună ziua .Vreau să înființez o asociație juridică împotriva abuzurilor și încălcărilor constituționale,apărarea drepturilor românilor,care să pot ataca în instanță niște legii care sunt abuzuri constituționale. Vă rog .să ne explicați forma in care putem obține cele mai mari rezultate. Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 21 Iunie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Forma este o organizație non profit /asociație fără personalitate juridica..Ce rezultate o sa aveți depinde de fonduri,implicarea unor membrii cu experienta în domeniul juridic etc.Exista sute de astfel de asociații dar puține sunt relevante in lumea ong urilor..
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infiintare ONG
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate functionar public- organizație non profit danciu simona danciu simona Bună seara! Sunt functionar public la o primărie, iar seful meu vrea ca eu sa incasez sponsorizarile unei organizatii non profit . Vă rog să mă ajutați ... (vezi toată discuția)