avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pe terasa apartamentului meu am construit cu toate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pe terasa apartamentului meu am construit cu toate actele necesare ...

Pe terasa apartamentului meu am construit cu toate actele necesare o inchidere prin care am extins apartamentul de la ultimul etaj, apartament ce se intinde pe tot nivelul, neexistand vecini laterali. Accesul pe terasa blocului inclusiv pe terasa suprainaltarii executate se poate face doar prin apartamentul meu. Cui ii revine dreptul de folosinta si responsabilitatea de reparatie ale terasei initiale, dar si a celei nou rezultate din inchiderea terasei mele?
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2025
Propnew, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:28, 22 Iunie 2025
Daca dvs. sunteti proprietarul teraselor (actuale si foste) dvs. sunteti cel responsabil de repararea lor si de toate pagubele care se pricinuiesc celor de sub dvs.
Terasa pe care am constriut initial era in proprietatea mea. Despre terasa rezultata din suprainaltare sau despre terasa apartamentului in forma initiala ce se poate accesa doar din apartamentul meu, nu se pecifica nimic in contract.

latka a scris:

Daca dvs. sunteti proprietarul teraselor (actuale si foste) dvs. sunteti cel responsabil de repararea lor si de toate pagubele care se pricinuiesc celor de sub dvs.

Pai cand ati cerut niste aprobari (banuiesc ca asa s-a si intamplat), nu ati "batut in cuie" niste drepturi si obligatii?
Eu zic sa va mai ganditi cand puneti asemenea intrebari...
:) ma certati ca am intrebat sau ca nu am batut in cuie drepturile si obligatiile?

Adam Grecu a scris:

Pai cand ati cerut niste aprobari (banuiesc ca asa s-a si intamplat), nu ati "batut in cuie" niste drepturi si obligatii?
Eu zic sa va mai ganditi cand puneti asemenea intrebari...

Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2025
Propnew, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică ce a rezultat în urma intervențiilor dvs., pe terasa dvs., nu va aparține ?!? E ca și cum dvs. construiți o casa pe terenul ce va aparține și apoi întrebați dacă acea casă mai e sau nu a dvs. Eu ma opresc aici.

Propnew a scris:

Terasa pe care am constriut initial era in proprietatea mea. Despre terasa rezultata din suprainaltare sau despre terasa apartamentului in forma initiala ce se poate accesa doar din apartamentul meu, nu se pecifica nimic in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa blocului a fost vândută unui dezvoltator care a construit pe ea patru apartamente noi. noul acoperiș este, sau nu, parte comuna în această situație? tcriss tcriss Buna ziua, Sunt proprietar de apartament intr-un vechi bloc comunist, unde initial existau 20 de apartamente/proprietari. In urma cu cativa ani, cei 20 ... (vezi toată discuția)
Reparație terasã / cine plãtește? gimli gimli Este vorba de o terasă la ultimul etaj (et8) al unui bloc vechi. Deasupra terasei este cerul liber, iar pardoleala terasei este și plafonul unui ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament.... eukyra1 eukyra1 Buna ziua, as dori sa ma informati asupra pasilor pe care trebie sa-i parcurg in urmatoarea situatie: -locuiesc intr-un bloc construit in 2007,adica este ... (vezi toată discuția)