avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna, urmeaza sa divortez ci nu printr-un mod amiabil. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna, urmeaza sa divortez ci nu printr-un mod amiabil. Avem o ...

Buna, urmeaza sa divortez ci nu printr-un mod amiabil. Avem o fata impreuna care inca e la scoala. Sotul e plin de datorii si banci, il poate obliga legea la o pensie alimentara? Si cam cat ar fi din venit? Stam impreuna de zeci de ani pe terenul socrilor facand casa acolo. Am vreun drept? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 12:22, 21 Iunie 2025
Trebuie sa solicitati desfacerea căsătoriei pe calea instantei de judecata. Tatal o sa fie obligat la plata pensiei de întreținere în procent de 25% din veniturile sale, fără sa se tina cont de datoriile pe care le are.
Pentru partaj, trebuie deschis proces separat și trebuie văzute actele pe care le aveți pentru casa construita pe terenul socrilor pentru a ști care este demersul corect pentru a va recupera din investitii.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere a.adriana a.adriana buna ziua, in anul 1995 am autentificat la notar un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.prin acest contract socrii ne-au vandut teren+ ... (vezi toată discuția)
Hotarare a tribunalului intr-un dosar "partaj bunuri comune/lichidare regim matrimonial" Milka777 Milka777 Buna ziua. In urma unei hotarari a Tribunalului intr-un dosar \"partaj bunuri comune/lichidare regim matrimonial\" in care solutia DE FOND a fost ... (vezi toată discuția)
Sotul meu vrea sa divorteze fara partaj. oanap71 oanap71 Sotul meu vrea sa divorteze fara partaj. Eu in schimb nu vreau sa plec din casa facuta de catre noi. Avem urmatoarele bunuri in comun: un imobil, un teren, o ... (vezi toată discuția)