avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata monede diferite achizitie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata monede diferite achizitie imobil

Buna ziua! Vreau sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar in lei. Pretul imobilului este in EUR, Vanzatorul insista sa i se vireze banii in EUR, insa eu vreau sa-i propun sa ii virez doar avansul in EUR (pt ca am economiile in EUR), iar banca sa-i vireze restul de plata in lei, pentru ca altfel pierd mult din conversia valutara a bancii. Inainte sa-i fac aceasta propunere as vrea sa stiu daca se poate mentiona in antecontract pretul in EUR cu plata esalonata in 2 monede diferite. Iar la transa virata de catre banca in lei sa se specifice ca se va face la cursul BNR din ziua contractului final de vanzare-cumparare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vasi2007 , utilizator 16:01, 24 Iunie 2025
Smecheria pe care a descris-o forumistul se referă la dublarea schimbului valutar la bancă, o dată la cursul de vânzare, o dată la cel de cumpărare, lucru care mi se pare bizar.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa stiti ca la Raiff in zilele luni-vineri intre orele 10-11 este happy hours cand se pot face schimburi valutare intre conturi la curs BNR. Poate va foloseste. Succes!
Da, se pot face schimburi valutare în "ora fericită", dar dacă suma de virat este, de exemplu, 150000 euro, i-ar lua cam 100 de zile lucrătoare pentru conversia întregii sume. Există din păcate un plafon zilnic maxim pentru această facilitate de conversie la curs BNR.

ibn a scris:

Sa stiti ca la Raiff in zilele luni-vineri intre orele 10-11 este happy hours cand se pot face schimburi valutare intre conturi la curs BNR. Poate va foloseste. Succes!

Aveti grija ca la Raiffeisen pentru schimbul valutar la cursul "preferential BNR" limita maxima este de 1500 euro/zi, respectiv 10.000 euro/luna. Daca schimbati chiar si 1501 euro conversia se va face la cursul comercial al bancii pt toata suma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am facut contract la notar pentru pretul stabilit in EURO cu avans platit in euro din fonduri proprii (toate bancile impun minim 15% avans din fonduri proprii). La semnarea contractului de vanzare cumparare am primit suma solicitata prin contractul de credit de la banca (CEC) in lei, am facut conversia "in cont" in euro la cursul bancii (care este mai mic decat cursul de schimb la ghiseu) si am virat euro in contul vanzatorului deschis la aceeasi banca. Am virat diferenta de euro din fonduri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala - cont euro, plata ron Pufalone Pufalone Buna ziua, de curand am semnat o promisiune bilaterala la care am platit un avans de 10000 euro echivalentul a 49769 ron la ziua respectiva. Vanzatorul si-a ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil in ro de la cetatean strain, transfer international in euro, credit ipotecar in lei Ssiennas Ssiennas Buna ziua. Urmeaza sa cumpar un imobil in Romania prin credit ipotecar, la un pret negociat in euro la curs bnr. Vanzatorul este cetatean strain UE si ... (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un apartament prin prima casă, însă notarul agreat de dezvoltator pune în contract un curs euro mai mare decât al bnr. ce pot face dacă refuză să-l schimbe? Alexandra312 Alexandra312 Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. In antecontract, pretul imobilului este specificat in EUR, restul sumei ( ... (vezi toată discuția)