avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masini fara acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masini fara acte

Buna ziua. Sunt intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies. Partenerul meu a decedat acum cateva luni. El avea cateva masini, in stare avansata sau foarte avansata de degradare, unele sunt pe numele meu, unele pe numele lui. Doua sunt pe strada, altele intr-o parcare platita. Problema este ca eu nu gasesc actele masinilor, desi le caut de atunci si nu stiu cum as putea face sa scap de ele. Succesiunea nu mi se pare ceva fezabil, singurele bunuri pe numele lui fiind aceste cateva masini. Am mai citit, m-am mai interesat, dar nu m-am lamurit. Mai multe persoane care se ocupa de astfel de masini mi-au spus ca sa le vand lor, ca se ocupa ei, dar mi-a fost frica. Mai ales in cazul celor care sunt pe numele meu, mi-e ca ei nu le pot radia si raman agatata cu ele. Ar mai fi si varianta sa incerc eu sa refac actele, la fisc, la RAR, dar mi se pare f mare bataie de cap pt niste masini care nu valoareaza nimic si nici nu am timp liber. As fi vrut o parere daca e safe sa le vand celor care se ocupa cu asa ceva si daca chiar le pot radia ei. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 12:22, 26 Iunie 2025
detalii
[ link extern ] /
Multumesc. Am citit si eu articolul respectiv, ma ajuta pentru ce e pe numele meu, pe mine ma interesa mai mult de ce e pe numele lui, deci masini fara acte ale unei persoane decedate.
Păi le vindeți pe alea care nu sunt pe numele dvs. , ați scris anterior ca aveți oferte. Cred ca va dați seama că nu vor fi chiar legale actele de V-C. Dar veți scăpa de ele, persoanele respective le vor dezmembra și vinde ca piese. Vor câștiga și ei din "afacere" și mașinile vor dispărea.
Alte variante nu sunt.

Mda, multumesc. Ar mai fi si varianta sa le scot pe trotuar si sa le las acolo pana le iau cei de la primarie, ma gandesc.
latka a scris:

Păi le vindeți pe alea care nu sunt pe numele dvs. , ați scris anterior ca aveți oferte. Cred ca va dați seama că nu vor fi chiar legale actele de V-C. Dar veți scăpa de ele, persoanele respective le vor dezmembra și vinde ca piese. Vor câștiga și ei din "afacere" și mașinile vor dispărea.
Alte variante nu sunt.

Problema este ca vi se scot de la impozit doar daca le vindeti sau le predati la societati specializate de fier vechi.

Alte discuții în legătură

Radiere auto Mokocici Mokocici Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: pot radia autoturismul mamei mele,care a decedat,fara a fi nevoie de succesiune? Mentionez ca singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Impozit neplatit ALLEXXYYSS ALLEXXYYSS Buna seara!Am o problema pe care as dori sa o lamuresc cumva. Parintii mei au decedat,suntem 3 frati,nu s-a facut succesiune,casa inca figureaza pe numele ... (vezi toată discuția)
Acte radiere auto ralucalucia ralucalucia Pot radia un autoturism ce apartine unei persoane decedate in lipsa succesiunii daca sunt sotia defunctului? Masina nu mai exista.Multumesc (vezi toată discuția)