Buna ziua. Sunt intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies. Partenerul meu a decedat acum cateva luni. El avea cateva masini, in stare avansata sau foarte avansata de degradare, unele sunt pe numele meu, unele pe numele lui. Doua sunt pe strada, altele intr-o parcare platita. Problema este ca eu nu gasesc actele masinilor, desi le caut de atunci si nu stiu cum as putea face sa scap de ele. Succesiunea nu mi se pare ceva fezabil, singurele bunuri pe numele lui fiind aceste cateva masini. Am mai citit, m-am mai interesat, dar nu m-am lamurit. Mai multe persoane care se ocupa de astfel de masini mi-au spus ca sa le vand lor, ca se ocupa ei, dar mi-a fost frica. Mai ales in cazul celor care sunt pe numele meu, mi-e ca ei nu le pot radia si raman agatata cu ele. Ar mai fi si varianta sa incerc eu sa refac actele, la fisc, la RAR, dar mi se pare f mare bataie de cap pt niste masini care nu valoareaza nimic si nici nu am timp liber. As fi vrut o parere daca e safe sa le vand celor care se ocupa cu asa ceva si daca chiar le pot radia ei. Multumesc!
buky
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Prima data trebuie sa mergeti la finante sa va interesati ce masini figureaza in evidente. Cele care nu figureaza le puteti da oricui. Daca sunteti mostenitoarea partenerului trebuie sa faceti succesiunea ca sa puteti radia masinile, nu puteti radia o masina care nu este a dumneavoastra, daca mai sunt si alti mostenitori le puneti in vedere sa se ocupe de masini. Pentru radiere trebuie sa mergeti la RAR pentru duplicate ale CIV-urilor sau a obtinerii unui document (daca masinile sunt in stare avansata de degradare) dupa care va prezentati la finante pentru scoaterea din evidente si le puteti da unui centru autorizat de reciclare; centru care le poate radia de la Serviciul Inmatriculari. Daca nu doriti succesiunea mergeti la Politia Locala si le declarati abandonate de catre proprietarul care a decedat si care nu mai are mostenitori, conditia fiind ca acestea sa fie pe domeniul public.
Dacă, așa cum ați spus, singurele bunuri din mostenire sunt aceste mașini, eu aș merge direct la ultima variantă: scoaterea lor pe domeniul public și sesizarea poliției locale cu privire la faptul că au rămas abandonate ca efect al decesului proprietarului. De ce să vă mai asumați costurile unei succcesiuni, dacă doar doriți să radiați acest masini? Lăsați să fie problema municipalității, ca dobânditor al moștenirilor vacante.
Radiere auto
Mokocici
Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: pot radia autoturismul mamei mele,care a decedat,fara a fi nevoie de succesiune? Mentionez ca singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Impozit neplatit
ALLEXXYYSS
Buna seara!Am o problema pe care as dori sa o lamuresc cumva. Parintii mei au decedat,suntem 3 frati,nu s-a facut succesiune,casa inca figureaza pe numele ... (vezi toată discuția)